Speltips/rek & odds: Luleå – Skellefteå 28/11

Emil Jakobsson Publicerat: 28 november 2014

Luleå - Skellefteå SHL speltips 28/11 2014
Ett av SHL:s absolut hetaste derbyn och en fredagskväll, mötet mellan Luleå och Skellefteå kan bli en riktig höjdare. Här hittar ni vårt speltips till Norrlandsderbyt.

Det är kris i Luleå just nu. Nu senast föll de med 3-0 borta mot Örebro och laget har bara en trepoängare på de 14 senaste omgångarna. Visst, de har två straffsegrar och en förlängningsseger under den perioden men tio förluster och bara tio inspelade poäng på 14 omgångar är inget annat än uselt.

Just nu är de samtidigt uppe i fyra raka matcher utan en enda poäng och målskillnaden under de matcherna har varit 6 – 19. De har med andra ord bara gjort 1,5 mål i snitt per match men släppt in 4,75.

De har visserligen vunnit de två senaste hemmamatcherna mot Skellefteå (en den här säsongen) men laget brukar annars ha det väldigt svårt mot just Skellefteå. Innan dessa två raka segrar hade Luleå fem raka hemmaförluster mot Skellefteå och räknar man in både hemma- samt bortamatcherna har de förlorat elva av de 15 senaste matcherna.

Två storsegrar bakom sig

Skellefteå har samtidigt plockat två raka segrar efter en ovanligt svag period där de förlorade fyra av fem matcher. Deras två senaste matcher har dessutom vunnits med stora siffror, 4-1 respektive 6-1. Däremot var matcherna mot Färjestad och Modo som ligger i botten av tabellen.

Luleå ligger visserligen bara tre poäng före Färjestad och frågan är om inte Skellefteå åker hem med en seger även den här gången? En sak som talar emot det är deras svaga spel på just bortaplan. De är bara SHL:s sjätte bästa bortalag med fyra segrar på elva matcher.

En annan faktor är just att det är ett derby. Luleå kommer försöka använda detta som en språngbräda där de bryter sin negativa trend och börjar sikta uppåt. Samtidigt kan de bli knäckta om Skellefteå får ett eller två tidiga mål och då kan det rinna iväg. Det såg vi till exempel mot Örebro där luften gick ur dem redan i första perioden efter två snabba mål av hemmalaget.

Målsnålt för hemmalaget?

Oddset är visserligen inte det högsta men det ger ett bra spelvärde när vi räknar ihop sannolikheten att vårt spel prickar rätt. Vi väljer nämligen att spela att Luleå gör under 2,5 mål under ordinarie matchtid som betalar 1,62 hos William Hill.

Luleå har gjort bara gjort över 2,5 mål i en av deras åtta senaste matcher och det var mot Leksand, betydligt tuffare motstånd väntar under fredagen. Nu senast blev de som sagt nollade och matchen innan det blev det bara ett mål framåt.

Mot Skellefteå har de bara gjort över 2,5 mål i en av de elva senaste matcherna. Ser vi bara till Luleås hemmamatcher mot Skellefteå var det under säsongen 2012-13 som de senast lyckades göra över 2,5 mål mot Skellefteå under ordinarie matchtid.

Skellefteå har samtidigt bara släppt in fyra mål under deras fyra senaste matcher och jag tror inte att det trillar in tre stycken nu mot Luleå.

Detta spel känns betydligt mer troligt än till exempel Skellefteå inklusive övertid/förlängning. Man vet aldrig med ett derby och inte alls omöjligt att Luleå får med sig ett kryss efter t.ex. 2-2 eller 1-1 och sedan lyckas vinna en straffläggning. Då känns det mer troligt att spela Luleå under 2,5 mål (ordinarie matchtid).

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Luleå 2,85 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Oavgjort 3,95 comeon logo 3 000 kr
Skellefteå 2,4 betway logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,02 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 4,5 mål 1,83 mobilbet logo 100 kr utan insättning

 

Speltips:

Speltips: Luleå gör under 2,5 mål (ordinarie matchtid)
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 28/11 kl 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo