Speltips/rek & odds: Lyon – Reims 4/12

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2014

Lyon reims 4/12Lyon vill återta tredjeplatsen i Ligue 1, men då måste det bli tre pinnar mot Reims på Stade de Gerland. Här hittar ni allt inför matchen, oddsen och ett speltips.

Lyon åkte på en rejäl käftsmäll i bortamatchen mot Saint-Ètienne förra veckan och förlorade med hela 0-3, detta trots att man i det stora hela förde matchen. Chanserna var dock svårskapta – och när de väl kom fanns inte kylan där. Bland annat slarvade Alexandre Lacazette bort chansen att skapa lite nerv i matchen, då han inte kunde förvalta den straffspark laget blev tilldelade med kvarten kvar att spela. Saint-Ètienne var å andra sidan närmast hundraprocentiga i offensivt straffområde och förvaltade sina möjligheter väl.

Denna förlust bröt en trend på tio raka matcher utan förlust, varav sju av dessa vanns. Om man vill hoppa på striden om titeln på allvar, ja, då måste det nästan bli en seger här. För tillfället innehar laget sjätteplatsen i Ligue 1, men vid en seger kliver man upp som trea.

På hemmaplan är Lyon bäst i hela serien med resultatraden 7-0-1. Exempelvis har toppkonkurrenten Marseille besegrats med 1-0 på Stade de Gerland.

Milan Bisevac, Yoann Gourcuff, Clément Grenier och Gueida Fofana saknas i Lyon. Resten av truppen är helt fit for fight.

Tre raka kryss på bortaplan

Gästerna kommer till spel utan Alexis Peuget, Sacha Bastien och Mads Albaeck. Anthony Weber och Nicolas de Preville är osäkra.

Reims tycker jag är ett ganska svårbedömt lag; presterar stundtals riktigt bra, även mot bättre motstånd; men när man förlorar är det ofta med god marginal. Av de fem torskar man åkt på, har ingen varit med uddamålet. Det är ett ojämnt Reims som reser till Lyon och Stade de Gerland.

Just nu har laget två vinster och två oavgjorda på de fyra senaste matcherna. Senast plockades en oerhört skön seger hemma mot Bastia, där Benjamin Moukandjo fick det sista ordet i den 85:e minuten med sitt 2-1-mål.

På bortaplan har man tre kryss efter varandra – och två av dessa har varit mot lag som hittas på den övre tabellhalvan. Starkt!

Värdet hittas på kortmarknaden

Höjde direkt på ögonbrynen när jag såg kortlinan som satts ut – 3,5. Det är inte direkt så att något av lagen är kända för att spela ovanligt tufft, men den känns likväl något lågt lagd.

För Reims har den linan blivit överstigen i sex av de nio senaste matcherna. För Lyon, tre av de fem senaste. Innan dess hade laget visserligen några matcher i följd där linan blev understigen…

Men vad som verkligen är intressant här, det är matchens huvuddomare, Said Ennjimis, statistik. Han är inte känd för att vara snål med korten, om man säger så. I samtliga av de åtta senaste matcherna han dömt har linan blivit överstigen – och i fjorton av hans sexton senaste.

För överspelet får vi fina 1,83 gånger pengarna hos Bet365, vilket synas.

Bet365 räknar dessutom ett rött kort som två när spelet rättas. Maxsumman för en spelare är alltså tre kort.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Lyon 1,57 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,25 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Reims 7,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 4/12
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson