Speltips/rek & odds: Malmö – Elfsborg 18/10

Spelbloggare Publicerat: 17 oktober 2014
mff ife 18/10
Foto: Bildbyrån

Guldet är redan ”himma” med tre allsvenska omgångar kvar att spela. Under lördagen kommer Elfsborg, som spelar om en Europabiljett, på besök till Swedbank Stadion.

Observera! Avspark redan 13:00.

Det råder ingen tvekan – Malmö FF är, utan konkurrens, den bästa klubben svensk fotboll sett på en herrans massa år. Har nu två allsvenska guld efter varandra och gjort sig ett namn ute i Europa. Motivationen ska inte vara något problem inför de sista omgångarna, om man ska tro succétränaren Åge Hareide.
– Vi vill alltid bli bättre och ta så många poäng som möjligt. Detta är en match vi kan använda i våra förberedelser inför Atletico Madrid, säger han till klubbens hemsida.

Finns en risk att vissa spelare är smått utmattade efter spel i a- och U21-landslaget och eventuellt vilas. Emil Forsberg, Isaac Kiese Thelin och Pa Konate har matchats i blågult under det allsvenska uppehållet.

Erik Johansson är avstängd här och Filip Helander och Markus Halsti har varit skadade och rapporteras vara osäkra.

Hur än Malmö ställer upp, vet vi att det kommer bli en stark startelva. Bredden i truppen är fantastisk och de som vanligtvis sitter på bänken kan kliva in och göra ett utmärkt jobb från start.

Formsvaga gäster

Gästerna från Borås är med nio poäng kvar att spela om trea i tabellen; med en pinne upp till andraplats, men också bara tre ner till femte. Det kommer vara spännande in i det sista när Europabiljetterna ska delas ut.

Formen är dock tveksam. På de fem senaste matcherna har lika många poäng inkasserats (1-2-2). Dessutom kommer man senast från en förnedrande stortorsk med 1-5 mot Örebro precis innan uppehållet – den vanligtvis solida defensiven visade ett helt annat ansikte då.

Vi vet också att boråsarna har det tufft på resande fot – och inte minst på naturgräs. Resultatraden på bortaplan är 3-4-6, vilket är den sämsta på den övre tabellhalvan.

På Swedbank Stadion har ”Ellos” haft det tufft de senaste åren och faktiskt inte vunnit på de sju senaste försöken, varav fem har vunnits av Malmö och således två slutat oavgjort.

Efter ett välbehövligt uppehåll har skadeläget ljusnat rejält. Lasse Nilsson är tillbaka. Sebastian Holmén, Henning Hauger och Kevin Stuhr-Ellegaard har börjat träna för fullt och är alla tänkbara startspelare.

Rosenberg målar?

Detta är en oerhört svårtippad match på förhand. Vanligtvis skulle dubbla degen på en MFF-seger vara lockande, men blickarna är riktade mot nästa veckas möte mot fjolårets CL-finalist, Atletico Madrid, och det kan bli en hel del roterande i startelvan.

Känslan är att en del av landslagsspelarna kommer vilas – och att man inte chansar med både Helander och Halsti, utan låter den ena sitta på bänken.

Thelin väntas förpassas till bänken. Forsberg eller Eriksson ersätter på topp? Hur det än blir så blir ansvaret på Markus Rosenberg ännu lite större – något han växer av.

Rosenberg är i ett underbart målstim och har gjort fem baljor på de fem senaste matcherna – har antecknats i målprotokollet i fyra av dem.

2,55 får vi för målskyttespelet hos Unibet, vilket kan jämföras med 2,20 hos Bet365 och 1,91 hos ComeOn!. Vi tackar Unibet för det fina oddset. Tycker själv att allt över dubbla degen är godkänt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 2,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Elfsborg 3,85 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,76 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Rosenberg målskytt ”anytime”
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13:00, 18/10
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson