Speltips/rek & odds: Malmö – Elfsborg 9/11

Spelbloggare Publicerat: 8 november 2014
mff ellos 9/11
Foto: Bildbyrån

I den mindre upphajpade Supercupen ska en vinnare koras. Blir det serievinnarna Malmö som vinner för andra året i följd, eller kan cupsegrarna Elfsborg ställa till med en skräll på anrika Malmö Stadion?

Alltid svårt att veta hur motiverade lagen är i Supercupen, som efter sju år ännu inte fått någon riktig status i svensk fotboll. Malmö kommer till spel med en bra prestation, men ett sämre resultat, från mötet mot Atlético Madrid i CL nu senast. 0-2 skrevs förlustsiffrorna, men det hade lika väl kunnat sluta 1-1.

MFF har en del tråkiga resultat bakom sig. På de fem senaste matcherna har fyra förlorats, en vunnits. Två av torkarna har dock kommit mot CL-fjolårsfinalisten, Atlético. Däremot, två förluster på de tre sista allsvenska matcherna. Vinsten kom mot jumbon Brommapojkarna, förlusterna mot Åtvidaberg och just Elfsborg.

Malmö får bara fem vilodagar mellan den mycket tuffa CL-matchen och nu. Finns fortfarande en del trötta ben i truppen och Åge Hareide berättar till klubbens hemsida att spelare som matchats hårt de senaste veckorna kommer att vilas. Dessutom saknas skadade Robin Olsen och Erik Johansson. I målet kommer Zlatan Azinovic hoppa in – en målvakt som inte spelat regelbunden a-lagsfotboll på flera år. Med Erik Johanssons frånvaro blir försvarslinjen kraftigt försvagad.

Fler vilodagar för gästerna

Elfsborg har inte spelat på åtta dagar, sedan den sista allsvenska omgången. Då vann man med 1-0 borta mot Brommapojkarna. Jobbet gjordes, men inte mycket mer än så. Blir inte så mycket hetare bataljer mot ett totalt utpumpat BP. Dessförinnan förlorade boråsarna hemma mot Djurgården. Var inte så att man gjorde en värdelös insats, handlade mest om att beslutsamheten framför mål var mindre bra – och en storspelande Kenneth Höie i DIF-målet. Fanns möjligheter att pilla in åtminstone två-tre baljor.

Veckan innan dess stod laget för en av årets prestationer när man vann över Malmö på Swedbank Stadion med 2-1. Det var första gången Elfsborg lyckades vinna borta mot Malmö sedan 2007. Lite av två slumpmål – en tveksamt dömd straff och en tabbe av MFF-keepern Olesen – var det som såg till att IFE kunde kamma hemma alla tre pinnar. Högerbacken Johan Larsson med båda målen.

Gästernas Lasse Nilsson och Sebastian Holmén är skadade. Nilsson är absolut ersättbar på topp, men Holmén är ett oerhört tufft avbräck.

I sex av de sju spelade Supercupmatcherna har hemmalaget, alltså serievinnarna, vunnit. Nu tror vi att det kan bli annorlunda. Malmö har två viktiga pjäser borta – och kommer samtidigt vila en flera spelare. Stor sannolikhet att det kommer finnas en del trötta ben, även bland dem som startar, i MFF. CL-matchen i veckan var tuff och lär ha slitit på benen.

Elfsborg har mer att bevisa än sina motståndare och borde vara riktigt hungriga på en titel. Bortsett från de två nämnda skadorna tror jag att vi får se bästa möjliga elva vädras av gästerna.

Vi tycker att MFF blivit alltför stora favoriter och X2 spelas till 1,95 gånger pengarna hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 2,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Elfsborg 4,00 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,00 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 18:30, 9/11
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson