Speltips/rek & odds: Malmö – Helsingborg 21/9

Spelbloggare Publicerat: 20 september 2014
mff hif 21/9
Foto: Bildbyrån

Ett brännande hett Skånederby mellan Malmö och Helsingborg står på schemat under söndagen.

Malmö har kommit in i en negativ spiral med en oavgjord och två förluster de senaste matcherna. Ska ändå påminnas att ena matchen var mot ett av Europas bästa fotbollsklubbar, Juventus. Djurgården borta och Häcken hemma är inte heller de enklaste matcherna. Så vi behöver inte tala om någon katastrof – ännu. Förlust här och AIK kan hämta rejält in i jakten på Lennart Johanssons pokal.

På Swedbank Stadion ska det en hel del till om man ska förlora. Enda serieförlusten på arenan kom i början av maj mot Häcken, men i Svenska Cupen-semifinalen vann Helsingborg med två mål mot noll. När lagen möttes på Olympia i Allsvenskan drog Malmö det längsta strået.

Markus Halsti, som spelat varje match förutom en i år, åkte på ett kort mot Häcken som innebär att han är avstängd här i derbyt. Mycket rutin och skicklighet som försvinner i finnens frånvaro.

Accam borta

Underskattade Helsingborg har gjort en katastrofal säsong, men efter ”nystarten” med flera värvningar i uppehållet har man lyft flera snäpp kvalitetsmässigt och borde kunna utmana toppen nästa år – om man får behålla största delen av truppen och tränaren Roar Hansen. David Accams vara eller icke vara blir klart avgörande…

Hansens mannar stod för en av årets bästa prestationer senast mot AIK när man vann med 3-1 på Olympia. Innan dess torskade man hemma mot Halmstad med 1-4, vilket var ett bottennapp av den värre modellen. Med den matchen har man endast en förlust på de tio senaste matcherna (3-6-1).

Nämnde David Accam har gjort fjorton av lagets trettio mål och är den spelaren i Allsvenskan som är klart viktigast för sin klubb. Han drog på sig sitt tredje gula kort senast mot AIK, där han också antecknades för två baljor, och missar alltså det här derbyt. Där kan vi snacka avbräck deluxe!

Med Accam borta tappar HIF extremt mycket av sin anfallskraft och vi tror att man kommer fokusera främst på försvarsspelet här för att trycka upp laget vid fasta situationer och liknande. Blir svårt att skapa någonting utan sin ”frälsare”.

Malmöspelarna kan fortfarande känna av benen efter matchen mot Juventus i veckan…

Brukar bli tätt, jämnt och tufft när de här lagen spelar. Det har blivit max tre mål i de sex senaste inbördesmötena. I fyra av dem, max två.

Under 3,0 mål (pengarna tillbaka vid tre) tas till 1,75 utan att blinka.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 1,62 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,15 betsson logo 1 000 kr
Helsingborg 6,00 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,25 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,65 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 21/9
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson