Speltips/rek & odds: Malmö – Mjällby 27/9

Spelbloggare Publicerat: 26 september 2014
mff maif 27/9
Foto: Bildbyrån

Malmö har chansen att studsa ifrån toppkonkurrenterna ytterligare när man tar emot formstarka Mjällby på Swedbank Stadion.

Observera! Matchstart redan 13:00.

Resultaten gick verkligen Malmös väg förra omgången. Dåvarande tvåan, AIK, torskade mot just Mjällby och själva vann man över Halmstad på Örjans Vall. Nu skiljer det åtta pinnar från MFF till Elfsborg, som tagit över andraplatsen. Guldet är snart ”himma”.

Skånepågarnas form kan ändå inte beskrivas som speciellt bra. I och med Europaspelet är schemat extremt tätt och det verkar ha satt sina spår. Endast en vinst på de fem senaste matcherna. Förluster har kommit mot Juventus och Djurgården, kryssen mot Helsingborg och Häcken.

Kan tänka mig att vissa framstående spelare lär vilas här, då det vankas CL-match mot Olympiakos på onsdag. I truppen är i alla fall Simon Thern tillbaka. Armin Nazari, Guillermo Molins och Ricardinho är alltjämt på skadelistan.

Hemma- kontra bortaplan är av mindre betydelse för Malmö. Man har plockat tre fler pinnar på resande fot, men har då också en mindre hemmamatch spelad.

Mjällby i toppform

Mjällby har varit nästintill varit uträknade i Allsvenskan. För ett gäng veckor sedan var det nog få som trodde att de skulle klara kontraktet – nu ser det ljust ut. Efter tre raka allsvenska segrar och fyra matcher utan förlust är man nu över sträcket, men det gäller att inte tappa formen nu. Skiljer bara två poäng ner till Norrköping på den negativa kvalplatsen.

Hur som helst. De här segrarna har dessutom kommit mot topplagen AIK och Elfsborg samt extremt formstarka Halmstad. Krysset mot Häcken som är med och fajtas om en Europaplats. Spelschemat har varit tufft, riktigt tufft.

Christian ”Chippen” Wilhelmsson är självklart en av anledningarna till varför det går så bra. På sina sju matcher, eller knappa 500 spelminuter, har han gjort fem mål. Blir en helt annat fart i MAIF:s anfallsspel när han är på planen.

Nytt på tapeten gällande frånvaroläget är att Robin Strömberg är avstängd. Annars saknas Rikard Östlin och Markus Ekenberg sedan tidigare på grund av skador.

Ett Malmö som blickar mot onsdagens stormatch mot Olympiakos kommer få problem med detta formstarka Mjällby som hungrar efter fler pinnar och således nytt kontrakt.

Vi har svårt att se Malmö ta någon betryggande seger mot Listerlaget och Mjällby +1,5 mål spelas till finfina x1,90 hos Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 1,36 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,50 unibet logo 1 200 kr
Mjällby 9,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,30 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,70 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Mjällby +1,5 mål AH
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13:00, 27/9
TV:  cmoresport logo viaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson