Speltips/rek & odds: Malmö – Mora 12/11

Emil Jakobsson Publicerat: 12 november 2014

Malmö - Mora speltips & odds 12/11 2014
Ett riktigt hett toppmöte väntar i Hockeyallsvenskan under onsdagen när Mora gästar Malmö och tre viktiga poäng i jakten på en SHL-plats står på spel.

Malmö klättrade i tabellen i slutet av oktober och vann fyra av fem matcher. Men nu verkar den formtoppen vara bortblåst, laget har nämligen förlorat tre raka matcher. Senast de spelade hemma i Malmö förlorade de med 0-3 mot Oskarshamn.

Malmös annars täta defensiv som är bland de absolut bästa i hela serien har samtidigt släppt in 13 mål på de fem senaste matcherna.

När lagen möttes i Malmö den 2 oktober var det Mora som var det starkare laget och vann med 2-3. Det är även en tydlig fördel för Mora när vi ser till inbördes möten. De har nämligen vunnit nio av de tolv senaste matcherna mellan lagen.

Vunnit sju av elva på bortaplan

Mora ligger annars inför onsdagens match tvåa i tabellen och har verkligen spelat bra ishockey och fått med sig de viktiga poängen. De hade tre raka segrar bakom sig när de förlorade borta mot BIK Karlskoga med 5-4 efter straffar nu senast. Räkna med att den nitlotten kommer fungera som extra tändvätska för detta Mora och hålla dem från att bli bekväma.

De har samtidigt spelat väldigt bra på bortaplan där de vunnit sju av elva matcher, bland annat tre av de fyra senaste.

Vi tror på Mora här och förutom lagens olika formkurvor, Moras bortaspel och fina resultat mot Malmö under tidigare matcher tror vi även att spelschemat kan spela in här.

Mora har spelat matcher den 1, 4 samt 7 november och nu fått fyra dagar spelledigt vilket är ganska lagom. Malmö däremot har inte spelat någon match seden den 1 november och har alltså elva dagar utan matcher bakom sig. De flesta lag brukar tappa lite tempo och tajmingen är sällan perfekt efter ett långt uppehåll.

Vi tror att Mora som har matchtempot uppe kan utnyttja detta och spelar dubbelchansen X2 här till oddset 1,95 hos Nordicbet. Saknar ni konto hos Nordicbet som storsatsar på ishockey får ni en bonus värd 1 000 kr + ett riskfritt spel värt 500 kr här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Malmö 1,83 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,5 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Mora 3,85 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 2,01 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 4,5 mål 1,85 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr riskfritt spel)
Spelstopp: Onsdag 12/11 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo