Speltips/rek & odds: Manchester City – Bayern München 25/11

Spelbloggare Publicerat: 25 november 2014
man city bayern 25/11
Foto: Bildbyrån

En underbar Champions League-tisdag ligger runt hörnet. Vi riktar blicken mot Manchester – och mötet mellan Manchester City och Bayern München. Skiljer en del motivationsmässigt mellan lagen?

Manchester City innehar visserligen en tredjeplats i Premier League, men fjolårets seriesegrare går inte att känna igen alls. Förluster, mot på pappret sämre motstånd, radas upp – och i Champions League har man inte alls presterat som väntat. På de sex senaste matcherna har man exempelvis förlorat tre; detta mot CSKA Moskva, Newcastle United och West Ham.

I CL har man bara hämtat in två pinnar på fyra matcher, men åttondelsplatsen är fortfarande inom räckhåll. Då måste det nästan bli seger i denna match, då Roma och CSKA Moskva båda spelat in fyra pinnar – och möts parallellt med denna match. Roma väntas vinna och således kliva upp på sju pinnar. I den sista gruppspelsmatchen drabbar City och italienarna samman – en match som alltså kan bli helt avgörande i fajten om andraplatsen.

Nu måste man upp i högsta möjliga nivå för att ha chansen att plocka en trea mot detta urstarka Bayern München. Att Yaya Touré, Fernandinho, David Silva och Kolarov saknas innebär knappast att förutsättningarna för det blir bättre.

Stor skadeproblematik i Bayern

Det råder knappast någon tvekan om att Bayern München är det hetaste laget i Europa just nu. Man krossar allt möjligt motstånd i Bundesliga, stormar fram i Champions League – är obesegrade i arton raka matcher. Från tränarbänken har Pep Guardiola verkligen uppfyllt förväntningarna.

Nu är Bayern redan klara gruppsegrare – och hur stor motivationen är när man kliver in i denna batalj är osäkert. Massvis av prestige står självklart på spel, men i helgen väntar en seriematch mot Hertha BSC. Guardiola lär vila en rad spelare, det är jag övertygad om.

Dessutom är skadelistan välfylld av startspelare; Martinez, Alaba, Reina, Lahm, Starke, Lahm, Thiago och Pizarro saknas allihopa. Rädslan att fler spelare ska åka på skador är självklart påtaglig.

Låg hörnlina

Dessa förutsättningar gör ändå att matchen på förhand känns jämnare, än vad den annars skulle kunna vara. Ett omotiverat och skadedrabbat Bayern kan mycket väl vara Citys biljett tillbaka in i jakten på andraplatsen.

Vi tycker ändå inte att 1×2-marknaden är av intresse, åtminstone inte fören startelvorna offentliggjorts.

En sak är säker; Manchester City kommer kliva ut hårt direkt. Här måste man helt enkelt vinna – och ett reducerat Bayern kommer antagligen inte äga lika mycket boll som man brukar. Står sig ett oavgjort resultat en bit in i matchen, då kommer City trycka upp positionerna rejält.

Detta talar för att City borde kunna trolla fram ett gäng hörnsparkar. Lagets lina ligger på 4,5, det tycker vi är åtminstone ett heltal för lågt. Linan brukar allt som oftast klaras av, inte minst på hemmaplan.

1,72x för överspelet är bra och tas med en medelinsats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 3,50 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Bayern München 2,15 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,20 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,68 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Manchester City över 4,5 hörnor
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 25/11
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo / Emil Jakobsson