Speltips/rek & odds: Manchester City – Manchester United 2/11

Emil Jakobsson Publicerat: 1 november 2014
Manchester City - Manchester United startelvor, odds, & speltips 2 november 2014
Foto: Bildbyrån

Ett skakat Manchester City kliver in i söndagens Manchesterderby mot United med två raka förluster bakom sig. Studsar de tillbaka genom en seger mot sina rivaler eller kan United förlänga deras negativa trend?

Det är alltid lika spännande att se när City och United gör upp om vem som är bäst i staden. Matchen blir ännu mer laddad av det faktum att United under en lång period var det överlägset största laget men att City de senaste säsongerna tagit över.

City har till exempel vunnit tre raka samt fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen. Förra säsongen vann de med 0-3 på Old Trafford och med 4-1 hemma på Etihad Stadium. Men den här säsongen är verkligen inte Etihad en arena som de övriga lagen fruktar.

City har nämligen bara vunnit tre av deras åtta senaste hemmamatcher. Räknar vi in både hemma och bortamatcher har de tre raka utan seger, 2-2 borta mot CSKA Moskva och sedan förlust 2-1 samt 0-2 mot West Ham respektive Newcastle.

Svårt att tippa en vinnare

Men samtidigt är inte United samma lag som för ett par år sedan. Men de har trots allt spelat upp sig de senaste omgångarna. På de fyra senaste matcherna har de två segrar och två oavgjorda.

Vem som vinner matchen? Svårt att säga. City är rättvist favoriter men med tanke på deras svaga form avstår vi. Ett möjligt spel skulle kunna vara X2 men tyvärr är oddset inte riktigt nog högt för vår värdering.

Däremot hugger vi över 2,5 mål till oddset 1,6 hos Redbet. Saknar ni konto där har vi en unik bonus som ni bara kan få via Spelbloggare, ange bonuskoden SBLOGG här får ni 1 200 kr bonus. Klicka här för att hämta er bonus, 

Ser vi till statistiken har fem av Citys åtta senaste gått över 2,5 mål samt fem av Uniteds sex senaste matcher. Samtidigt blir det mer eller mindre alltid målfester när dessa rivalerna ställs mot varandra. Sju av de åtta senaste matcherna mellan lagen har gått över 2,5 mål och senast det gick under 2,5 mål var 2012. Målsnittet under dessa åtta matcher är hela 4,25 och vi tror det kommer trilla in minst tre bollar i söndagens match.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 1,95 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,8 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester United 4,33 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,38 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,6 redbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,6 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 2/11 kl 14:30
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo