Speltips/rek & odds: Manchester City – Roma 30/9

Emil Jakobsson Publicerat: 30 september 2014
Manchester City - Roma Champions League speltips och startelvor 30/9 2014
Foto: Bildbyrån

Manchester City föll i första omgången av Champions League och efter deras senaste säsongers besvikelser i Champions League är pressen hög på de regerande Premier League-mästarna att vinna när formstarka Roma kommer på besök.

Det var visserligen en otroligt svår match. Det är inte många lag som åker ner till München och plockar med sig poäng men det går inte att komma ifrån att en hemmaförlust mot Roma skulle vara en katastrof för City. Mest troligt skulle man i så fall ligga sex poäng efter både Bayern München och Roma redan efter två omgångar.

Med tanke på de pengar som spenderats och det lag man har byggt upp räcker det inte med att vinna Premier League längre. Nu ligger man dessutom fem poäng efter Chelsea redan efter sex omgångar vilket gör att Champions League blir ännu viktigare.

Frågan är om denna press verkligen är positiv?

City har visserligen två raka segrar bakom sig men Sheffield Wednesday i ligacupen och Hull i Premier League är knappast de svåraste motståndarna. Innan det hade man fyra raka utan seger (två förluster och två kryss) men det var samtidigt mot väldigt tufft motstånd i form av bland annat Arsenal, Chelsea och Bayern München.

På hemmaplan i Champions League har man bara två segrar på de sju senaste matcherna. Man har en ful ovana att spela oavgjort.

Stark start av Roma

Roma har samtidigt inlett säsongen på bästa tänkbara sätt. Fem raka segrar i ligan och storseger mot CSKA Moskva i Champions League. Under dessa sex matcher har man gjort 14 mål men bara släppt in två.

Vi ser ett väldigt starkt spelvärde i Roma +1 mål vilket ger pengarna tillbaka om de förlorar med just ett mål och vi vinner om det blir oavgjort eller om de lyckas vinna.

Visst, City är ett betydligt bättre lag men att Roma +1 ger ett högre odds (1,75) än en rak seger för City (1,7) är en felvärdering av spelbolagen enligt oss.

Romas starka försvar, fina formkurva och den press City har på sig är några av nycklarna till vårt spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester City 1,7 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,2 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Roma 5,35 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,2 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,7 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Roma +1 mål (Pengarna tillbaka vid förlust med ett mål)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 30/9 kl 20:45
TV:  viasatsport logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo