Speltips/rek & odds: Maribor – Chelsea 5/11

Spelbloggare Publicerat: 5 november 2014
maribor chelsea 5/11
Foto: Bildbyrån

Maribor är revanschlystna efter att ha blivit förnedrade av Chelsea på Stamford Bridge. Står man upp bättre hemma i Slovenien?

6-0, Chelsea. Maribor var en mindre tuff uppgift att avklara hemma på Stamford Bridge, men att siffrorna var i överkant råder det ingen tvekan om. Chelsea visade upp en effektivitet sällan skådad och Maribor missade bland annat en straffspark. Skiljer såklart väldigt mycket mellan dessa klubbar, men ja – tennissiffror lär vi inte få se nu under onsdagen.

Vi kan redan nu plita ner på pappret att Mourinho kommer vädra en mindre stark startelva, jämfört med det förra mötet. Man är mer eller mindre ohotade att missa avancemanget, men inte minst vankas det en tuff bortamatch mot Liverpool så nära som på lördagseftermiddagen.

Dessutom saknas målspottaren Diego Costa. Trots en fin anfallsbredd i truppen, så är Chelsea klart vassare med Costa på topp, oavsett vem som ersätter.

Annars är formen fin i Chelsea. Toppar Premier League med fyra pinnar ner till tvåan Southampton. Har ännu inte förlorat en match i seriespelet och är obesegrade i sjutton raka matcher, träningskamper inräknade.

Mindre siffror denna gång?

Maribor har stora problem med formen. Det täta spelschemat i och med CL-matchandet kan vara en del av förklaringen. Med tre torskar på de fem senaste matcherna och en snål målskörd har man tappat greppet om förstaplatsen i den inhemska ligan, som man väntas vinna relativt enkelt.

I 0-6-matchen mot Chelsea valde man att kliva på defensiven direkt och så kommer man att göra även nu. Förhoppningsvis med större lycka…

Och ja, vi tror att man kommer ha större lycka här, men inte på grund av att Maribor har mer att visa, utan för att Chelsea kommer till spel med en lättare attityd och antagligen aningen mindre slagkraftig startelva.

Att slovenerna håvar in några poäng däremot? Inte en chans.

Gästerna kommer att vinna utan att briljera, tror vi. Kombinationsspelet Chelsea att vinna och under 3,5 mål plockar vi till 2,22 gånger fläsket hos Betsson. Saknar ni konto hos dem får ni en välkomstbonus på 1 000 kr här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Maribor 11,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 5,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Chelsea 1,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,30 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,65 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Chelsea att vinna & under 3,5 mål
Odds: 2,22 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 5/11
TV:  viasatxtra logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson