Speltips/rek & odds: Metz – PSG 21/11

Spelbloggare Publicerat: 21 november 2014
metz psg 21/11
Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic har gjort upp med sin skada och är med i truppen när Paris Saint-Germain hoppas kunna förlänga sin vinstsvit mot ett hemmastarkt Metz.

Metz är det mest ojämna laget på hemma- kontra bortaplan i den franska högstadivisionen. På Stade Saint-Symphorien har man inkasserat 13 av 18 sammanlagda poäng, detta trots en match mer spelad på resande fot. Resultatraderna ser ut som följer; 4-2-0 – 1-1-5. Ynka ett mål har gjorts på bortaplan, hemma snittar man två per match. Även i fjol, i Ligue 2, var skillnaden tydlig.

Nämnvärt att vänsterbacken Gaetan Bussman är på skadelistan, precis som i de tre senaste matcherna. I dessa tre matcher har man släppt in åtta baljor. Antagligen mest tillfälligheter, men går inte att undgå detta. Hur som helst; ett stort avbräck.

Efter två raka segrar, varav den ena i cupen, åkte man på en rejäl käftsmäll nu senast, borta mot Toulouse. Förlustsiffrorna skrevs hela 0-3. Tufft, tufft; men man har varit upp och ner. Tror inte detta kommer påverka inställningen man kommer med till denna batalj.

21 raka utan förlust

Resultaten har börjat pricka positivt för PSG, trots att man saknat Zlatan under flera veckor. Man har sex vinster i följd, 21 matcher utan förlust; men det är knappast så att man briljerat i alla dessa matcher. Defensiven har förvisso varit stark, men vid flera tillfällen har marginalerna varit på huvudstadslagets sida.

Zlatan är med i truppen, men att han redan nu roffar en startplats är osäkert. Är han inte helt hundra, har jag svårt att se Laurent Blanc låta svensken starta. Kan mycket väl bli tal om ett kort inhopp. Målskyttespelet betalar hur som helst 1,91 hos William Hill, för den intresserade.

Efter den fina 2-0-vinsten mot serieledande Marseille senast har PSG nu bara en pinne upp till toppen.

PSG är självfallet favoriter i detta möte, men tvåan betalar bara 1,50x – det släcker vårt intresse. Tycker att värdet på 1×2-marknaden hittas i krysset till 4,40x, men här struntar vi helt och hållet i den marknaden.

Metz ska ha stora möjligheter att hitta nätet på hemmaplan, även om PSG sett stabila ut bakåt på sistone. Snittet med två gjorda mål per hemmamatch imponerar. Mot exempelvis tredjeplacerade Lyon gjorde man två – och vann med 2-1. Däremot har det varit svängdörrar bakåt i de senaste matcherna. Samtidigt är det möjligt att Zlatan får speltid – och det stärker PSG rejält.

Tror bestämt att vi får se båda lagen hitta nätet. BLGM plockar vi till saftiga 2,30x hos Bwin.

Se matchen gratis: Bet365 sänder matchen för alla sina kunder, saknar ni konto får ni 1 000 kr bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Metz 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,40 bwin logo 250 kr
PSG 1,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 21/11
TV:  tvtolv logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson