Speltips/rek & odds: Milan – Sassuolo 6/1

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2015

milan sassuolo 6/1Serie A är tillbaka efter juluppehållet. På San Siro får Milan besök av Sassuolo och gästerna hoppas kunna skrälla, precis som för ett år sedan.

I december förra året utspelades ett fullständigt galet inbördesmöte på Mapei Stadium dessa två emellan. Milan ledde med 2-0 efter kvarten spelad – sedan vände allt. Sassuolos Domenico Berardi gjorde fyra mål inom loppet av en halvtimme och Milan kom inte närmare än en reducering i slutminuterna. 4-3 slutade matchen, alltså.

Även mötet på San Siro var vilt. Milan vann med 2-1 och tre spelare blev utvisade. Kan vi räkna med spänning och hård kamp även här?

Milan har haft ett mardrömsschema på sistone, men tacklat det väl. Endast en av de åtta senaste matcherna har förlorats (Genoa borta), fyra vunnits och resterande tre slutat oavgjort. I uppladdningen inför den här matchen spelade man en träningsmatch mot Real Madrid, vilken vanns med 4-2 på neutral plan i Dubai.

Två pinnar från degradering i fjol, en 12:e-plats nu. Sassuolo har tagit ett gigantiskt steg i rätt riktning; laget hittas i mittengröten av tabellen – och mer kan inte krävas av den anonyma spelartruppen.

Efter en förlustfri period på nio raka matcher, har man nu en torsk och två kryss på de senaste matcherna. Prestationen mot nästjumbon Cesena innan uppehållet var under all kritik; 1-1 skrevs slutsiffrorna och spelmässig såg det knackigt ut.

De Jong, Honda och Armero missar matchen för Milan – Pegolo, Manfredini och Taider för gästerna.

Flest kort i åtta raka

Hemmaplan mot en sämre motståndare. Innebär stort bollinnehav för Milan och således mycket bolljagande för bortaspelarna, vilket drastiskt ökar risken för att de ska drabbas av kort.

Sassoulo spelar fysiskt, ibland rentav fult. Laget har åkt på flest kort i de åtta senaste matcherna och ibland tenderar man till att spåra ur fullständigt, som exempelvis i mötet mot Palermo – där man fick syna två röda och tre gula.

Milan kan också spela tufft, men det främst mot jämnbra eller bättre motståndare. Mot de sämre åker man oftast på färre kort. Nu saknas dessutom Nigel De Jong som annars är den största riskspelaren i truppen. På 13 matcher har han åkt på åtta löv.

Sassuolo att åka på flest gula kort spelas till 1,75x hos Bwin med en insats strax under medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Milan 1,62 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,95 betsafe logo 1 000 kr
Sassuolo 6,50 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,95 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,90 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Sassuolo
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 15:00, 6/1
TV:  tvtolv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson