Speltips/rek & odds: Mjällby – Helsingborg 22/8

Spelbloggare Publicerat: 21 augusti 2014
Mjällby - Helsingborg 22/8
Foto: Bildbyrån

Ensam allsvensk match denna fredag utspelar sig i Listerlandet, på närmast förfallna Strandvallen. Mindre upphajpade mötet mellan Mjällby och Helsingborg står i skuggan av några europeiska storlags bataljer, men här hittar vi ett väldigt intressant spel. 

Sällan man ser ett lag vika ner sig såsom Mjällby gjorde mot Djurgården i veckan. Stockholmarna vann med 4-0 – siffror som hade kunnat vara ännu större. Försvarsarbetet var, i flera sekvenser, total katastrof. Anfallsspelet – stundtals obefintligt.

Tränaren Anders Linderoth var inte alls nöjd efter slutsignalen. Han var rakt på sak till Cmore.

– Det är inte mycket att snacka om. Djurgården är klart bättre än oss. Vi måste visa mer vilja och få våra bästa spelare på planen igen.

Christian Wilhelmsson var förpassad till bänken mot DIF på grund av sina lårbekymmer. Gamla klubbhjälten tillika nyförvärvet som kan komma att bli lagets viktigaste pjäs då nedflyttning ska undvikas när vi kliver in i den sista tredjedelen av serien. Vi fick ju se hans kvalitéer i startdebuten mot Norrköping, när han gjorde två av lagets tre mål och spelade fram till det sista – för att sedan kliva ut i halvtid. Fortfarande osäker till spel mot HIF, men i truppen lär han finnas.

Ändå är truppens stomme fortsatt försvagad. Daniel Ivanovski, Anton Dahlström, Rikard Östlin, Markus Ekenberg (skadade) och David Löfquist (avstängd) får stå vid sidan av.

Det stora förklaringen till varför man befinner sig under sträcket för tillfället är den värdelösa poängskörden på bortaplan; fyra pinnar på tio matcher. Hemma är man desto starkare med fjorton inkasserade på tio möten.

HIF ute efter ny seger

Helsingborgs pånyttfödelse har bara börjat. Från att ha varit en stark kandidat till att ramla ur serien, har man nu påbörjat resan uppåt i tabellen. Ett gäng värvningar var det som behövdes – och Roar Hansen har skapat harmoni och fått ihop pusselbitarna rekordsnabbt. Mårtensson, Pálsson och Dahlberg är tre nyförvärv som stickat ut lite extra.

Kryss blev det borta senast mot Häcken – 1-1 – i en match med växlande tempo; överhuvudtaget, men framförallt från Helsingborgs sida. Om vi kokar ner det hela; överlag en god prestation.

Johan Mårtensson drog på sig en ostskiva i matchen och är således avstängd. Tufft avbräck, men det finns fullgoda ersättare. I övrigt är det bara långtidsskadade Fredrik Widlund och Andreas Landgren som ställs utanför truppen.

Dessförinnan gjorde man årets match, när serietrean Elfsborg fick pisk med hela 4-1 på Olympia. En offensiv uppvisning i allsvensk toppklass. Känslan är att laget blir bättre för varje vecka och det skulle förvåna mig om man inte hamnar på den övre tabellhalvan när säsongen summeras.

Skåningarnas resultat de senaste veckorna är anmärkningsvärda. En vinst och sex oavgjorda.

Tenderar att bli målkavalkader när dessa två möts. Känns som att det kan rassla till flera gånger – åt båda håll, nu på fredag. MAIF har en Chippen i toppform, samtidigt som HIF fått igång maskineriet rejält på sistone. Inte minst de två senaste matcherna.

2,10 får vi på den raka tvåan. Helt okej lir, men vi ser bättre möjligheter i HIF över 1,5 mål och synar det till 2,09.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Mjällby 3,55 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,55 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Helsingborg 2,10 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Helsingborg över 1,5 mål
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:00, 22/8
TV:  cmoresport logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Mjällby
18/8 Djurgården – Mjällby 4-0
14/8 Mjällby – Norrköping 3-1
9/8 Mjällby – Örebro 0-1
4/8 Gefle – Mjällby 1-0
27/7 Mjällby – Göteborg 3-0
Helsingborg
18/8 Häcken – Helsingborg 1-1
14/8 Helsingborg – Elfsborg 4-1
10/8 Helsingborg – Norrköping 0-0
4/8 Djurgården – Helsingborg 2-2
27/7 Helsingborg – Örebro 1-1

 

Skrivet av: Emil Jakobsson