Speltips/rek & odds: Modo – Djurgården 13/11

Spelbloggare Publicerat: 12 november 2014
modo dif 13/11
Foto: Bildbyrån

SHL är tillbaka och vi riktar blicken mot Örnsköldsvik och mötet mellan Modo och Djurgården – som båda hoppas ha konserverat formen över det tio dagar långa uppehållet.

Modo avslutade med två stärkande vinster bortavinster innan uppehållet och kan nu börja blicka uppåt i tabellen. Dessa kom mot serietrean och fyran HV71 och Örebro HK. Mot HV71 nu senast låg man under med 0-3 med 22 minuter kvar att spela, men vände till 4-3 – under ordinarie speltid. Extremt starkt, inte minst med tanke på att HV75 är seriens, sett till poängsnittet, bästa lag på hemmais.

Hemmalaget kommer till spel utan backen Nichlas Torp och centern Kyle Flanagan, som gjort sju poäng på 13 matcher i SHL under säsongen.

Även Djurgården har flera fina prestationer bakom sig och har letat sig uppåt i tabellen ju längre säsongen lidit. Det blev förvisso två förluster på de tre sista matcherna innan uppehållet, men de kom efter straffar samt förlängning. Stockholmarna har nu fem matcher i följd där poäng plockats.

Skadelistan är fortfarande rätt välfylld av betydande spelare. Sebastian Lauritzen, Daniel Fernholm, Markus Nordlund och Alexander Falk följer inte med till Örnsköldsvik och Fjällräven Center.

Fyra raka över 5,5 mål

Nykomlingarna Djurgården har verkligen växt in i SHL-kostymen och har utvecklat spelet på flera punkter. I inledningen av säsongen spelade man väldigt tajt och förlorade mer eller mindre alltid skottstatistiken, även om en del poäng inkasserades. Nu när man gjort sig mer hemmastadda i det svenska finrummet har man börjat våga mer – på gott och ont, men mest det förstnämnda. Tydligast är att det blir klart fler mål i lagets matcher.

I DIF:s tio senaste matcher har det blivit minst fem mål i åtta av dem. Över 5,5 i sex av dem.

Även Modo har varit inblandade i flera målfester på sistone. I de fyra senaste matcherna har 5,5-målslinan blivit överstigen.

Sen fick vi se hela sju kassar när lagen drabbades samman på Hovet tidigare under säsongen. Då vann Djurgården med 4-3. Får vi ytterligare en målfest här?

Över 5,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt fem) synas till godkända 1,86 gånger pengarna hos ComeOn!.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Modo 2,20 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,20 comeon logo 3 000 kr
Djurgården 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,70 betsson logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,18 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 5,0 mål
Odds: 1,86(Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 13/11
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Emil Jakobsson