Speltips/rek & odds: Monaco – Zenit 9/12

Emil Jakobsson Publicerat: 9 december 2014

Monaco - Zenit 9/12 speltips & startelvor
Allt avgöras i den sista matchen. Bara två poäng skiljer tvåan Monaco från trean Zenit i Champions Leagues grupp C. Bara ett av lagen kommer avancera vidare till slutspelet. 

Förutsättningarna är ganska klara, så här ser tabellen ut i grupp C inför tisdagens matcher.

1. Bayern Leverkusen, 9 poäng +3
2. Monaco, 8 poäng, +1
3. Zenit, 7 poäng, +0
4. Benfica, 4 poäng, -4

Ett oavgjort resultat räcker med andra ord för hemmalaget och en seger kan betyda en gruppseger om Bayern Leverkusen tappar poäng borta mot Benfica.

När lagen möttes i St. Peterburg den 1 oktober slutade matchen 0-0 men vi har sett flera gånger hur lag från Ryssland spelar bra fotboll på hemmaplan för att sedan ha stora problem på bortaplan.

Underspelet brukar bära frukt

Formmässigt har Monaco två raka segrar bakom sig samt tre segrar på de fyra senaste matcherna. Hemma på Stade Louis II har de däremot tappat en hel del poäng den senaste tiden även om de inte förlorat matcherna. Hela tre av deras fyra senaste hemmamatcher har slutat oavgjort men senaste förlusten var i september.

Zenit har vunnit fyra av deras fem senaste matcher, bland annat deras två senaste. På bortaplan har de däremot bara två segrar på de fem senaste matcherna. De toppar den ryska ligan sju poäng före CSKA Moskva som de slog på bortaplan den 1 november.

Vi ser Monaco som favoriter men med tanke på att oavgjort räcker för avancemang känns krysset närmare än ettan. Men det klart bästa spelvärdet ser vi i underspelet som brukar leverera riktigt bra när det gäller både Monaco och Zenit.

Gästade Zenit har fyra raka bortamatcher under 2,5 mål och de tre senaste har alla gått under 1,5 mål. Sju av Monacos åtta senaste hemmamatcher samt hela 15 av deras 17 senaste matcher totalt har gått under 2,5 mål.

Ser vi till Champions League har det bara blivit totalt tre mål i de fem matcherna som Monaco har spelat och för Zenit har fyra av fem CL-matcher gått under 2,5 mål.

Det var med andra ord ingen slump att första mötet slutade 0-0. Med ett favorittippat hemmalag som inte måste gå framåt tror vi att underspelet kan bära frukt även den här gången.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Monaco 2,63 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,3 unibet logo 1 200 kr
Zenit 3,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Tisdag 9/12 kl 20:45
TV:  viaplay logo Viasat Xtra 4  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo