Speltips/rek & odds: Montpellier – Marseille 9/1

Emil Jakobsson Publicerat: 8 januari 2015

Speltips ligue 1 Montpellier - Marseille 9/1
Trots den tragiska händelsen i Paris under onsdagen är Ligue 1 tillbaka under fredagen när serieledarna Marseille gästar Montpellier. 

En tyst minut inför helgens matcher i Ligue 1 och 2, sedan ska matcherna och vardagen fortsätta som vanligt är tanken. Under fredagen drar den 20:e omgången igång och Marseille som toppar serien men de har bara två poängs marginal ner till jagande PSG.

Nu i söndags spelade Marseille 2-2 och föll sedan efter straffar borta mot Grenoble som till vardags spelar i fjärdedivisionen.

– Vi gjorde inte det vi behövde göra. Att förlora den här matchen är oacceptabelt, sa Andre Ayew till BBC efter matchen. Värt att notera är även att Marseille hade ledningen med 1-0, 2-1 samt 3-2 under förlängningen men tappade ledningen alla tre gånger.

Faktum är att bortaspelet varit en riktig svaghet för Marseille. Hemma på Stade Vélodrome har de vunnit nio av säsongens tio matcher men på bortaplan har de nu fem förluster och en oavgjord sedan mitten av oktober.

Dubbelmöte med PSG i ryggen

Montpellier har samtidigt mött PSG precis innan juluppehållet samt nu i måndags. En gång i ligan där de fick 0-0 på bortaplan och nu i måndags i cupen där de föll med 0-3 på hemmaplan.

Hemmalaget ligger på en tiondeplats i Ligue 1 och har två förluster, en oavgjord och två segrar på de fem senaste hemmamatcherna.

Vi ser en tydlig matchbild och spelet under 2,5 mål passar perfekt. Marseille gjorde verkligen bort sig nu senast, räkna med att de kommer prata ihop sig och inte gå bort sig som nu senast där de tappade ledningen tre gånger. Montpellier är samtidigt solida defensivt och hela åtta av deras elva senaste matcher har gått under 2,5 mål. På hemmaplan har nio av deras tolv senaste matcher gått under 2,5 mål.

Marseille har fyra raka ligamatcherna på bortaplan som slutat under 2,5 mål, de har till exempel bara gjort ett mål själv under dessa fyra matcher.

Två av de tre senaste matcherna mellan dessa två lag har även gått under 2,5 mål inklusive senaste mötet som spelades tidigare under säsongen i augusti. Vill ni se matchen gratis? Alla kunder hos Bet365 med pengar på kontot kan se matchen gratis, saknar ni konto får ni 1 000 kr bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Montpellier 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,3 betway logo 500 kr
Marseille 2,2 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,77 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,1 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 9/1 kl 20:30
TV:  tvfyrasport logobet365tv logo Regler och villkor gäller.tv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo