Speltips/rek & odds: Mora – Malmö 27/12

Emil Jakobsson Publicerat: 26 december 2014

Mora - Malmö 27/12 2014 speltiips
Sju matcher från Hockeyallsvenskan under lördagen och här har vi ställt in siktet på mötet mellan Mora och Malmö som sänds av Viasat Hockey med nedsläpp 16:00.

Mora inledde säsongen otroligt starkt men har tappat en del under de sista omgångarna och trillat ner till en sjätteplats men det är samtidigt bara tre poäng upp till tvåan Karlskrona.

Innan juluppehållet avslutade Mora med fyra raka förluster och bara en seger under deras sex matcher i december.

– Man kan sammanfatta hösten med en jäkligt bra start och en ganska dålig avslutning. Vad som hänt? Jag vet faktiskt inte. Vi har väl tummat lite på detaljerna i det mesta och då åker man på stryk. Man kan inte gå ner sig en endaste procent. I början så höll vi oss till planen och våra målvakter var fantastiskt bra, men på slutet har det inte alls varit samma. Det har gungat hela den senaste månaden om man ska vara ärlig, säger centern Jonas Westerling till Hockeyallsvenskan.se

Mora vann säsongens första match mot Malmö med 3-2 men förlorade nu senast i mitten av november med 5-2 och om Mora inledde starkt och tappat nu på slutet är trenden den motsatta för Malmö som ser starkare ut för varje omgång som går.

Vunnit sju av de åtta senaste

Skåningarna har nu vunnit sju av deras åtta senaste matcher och spelet har sett riktigt bra ut. Under inledningen av säsongen hade de problem på bortaplan men nu fungerar även bortaspelet. De kommer till matchen mot Mora med tre segrar på de fyra senaste bortamatcherna. Nu senast vann de till exempel borta mot Rögle i ett känsloladdat derby.

Vi tror på gästande Malmö här. De har verkligen imponerat den senaste tiden och precis som Moras Westerling var inne på har Mora börjat tappa en del av sitt spel och jag vill gärna se att de bryter den negativa spiralen i en match innan jag vågar lita på dem igen. Det är alltid lätt att prata under uppehåll hur man har tränat bra och att allt ska lösa sig, men alla lag tränar under uppehållet så vill gärna se det i en match innan jag tror på det.

Westerling lyfte samtidigt fram Malmö som ett av de lagen som passar Mora sämst den här säsongen i samma intervju på Hockeyallsvenskan.se.

– Jag tycker att Malmö, Rögle och Karlskrona är de tre bästa lagen vi mött. Malmö och Rögle för sin intensiva och fysiska ishockey, Karlskrona för sin snabba ishockey, säger han.

Tvåan spelas till 2,15 hos Betway där nya kunder får ett gratisspel värt 500 kr när man sätter in 500 kr, hämta ert gratisspel här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Mora 3,15 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Oavgjort 4,2 williamhill logo 1 000 kr
Malmö 2,15 betway logo 500 kr
Under 5,5 mål 1,55 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,35 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Malmö
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Lördag 27/12 kl 16:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo