Speltips/rek & odds: Newcastle – Chelsea 6/12

Emil Jakobsson Publicerat: 5 december 2014
Speltips, startelvor & odds: Newcastle - Chelsea 6 december 2014
Foto: Bildbyrån

Tidig lördagsmatch (13:45) när Newcastle tar emot ångvälten Chelsea som siktar på en säsong helt utan förluster. 

Det är verkligen inte lätt att veta vart man har Newcastle den här säsongen. Efter sju spelade omgångar av Premier League hade de fortfarande inte en enda seger. Sedan kom plötsligt fem raka segrar mot bland annat Liverpool och Tottenham. De fina prestationerna följdes sedan upp av en 1-0-förlust mot West Ham och nu senast bara 1-1 borta mot Burnley.

Frågan är vilket Newcastle vi får se under lördagen? Värt att notera är hur som helst att både förlusten mot West Ham samt krysset mot Burnley var på bortaplan. Hemma på St. James’ Park har de faktiskt tre raka segrar och fem raka utan förlust.

Chelsea vann visserligen den senaste matchen mot Newcastle med 3-0 men det var hemma på Stamford Bridge. De två senaste matcherna i Newcastle har hemmalaget vunnit med 2-0 respektive 3-2.

Tappat en del poäng på bortaplan

Säsongen 2003-04 gick Arsenal genom en hel säsong utan en enda förlust. När vi nu gått in i december och Chelsea ännu inte har en enda förlust har många börjat spekulera, ska de klara av att gå igenom hela säsongen utan någon förlust?

Nu tidigare under veckan stod de för en väldigt stabil 3-0-seger mot Tottenham trots att de saknade skyttekungen Diego Costa som var avstängd. De studsade med andra ord tillbaka på rätt sätt från 0-0-matchen borta mot Sunderland förra helgen. Laget har samtidigt hållit nollan i fyra raka matcher nu.

Trots Chelseas styrka har de faktiskt tappat en del poäng på bortaplan de senaste månaderna, de har hela fyra oavgjorda på deras nio senaste bortamatcher.

Betala över fyra gånger pengarna

Oddset för en rak tvåa känns för lågt. Samtidigt spel som Chelsea att vinna och hålla nollan känns riskabelt med tanke på att de faktiskt släppt in mål i fem av deras sju senaste matcherna. Samtidigt är det svårt att veta vart man har Newcastle som även gjort bra resultat mot just Chelsea tidigare.

Vi kommer testa ett målskyttespel här. Vi tror att Diego Costa är riktigt spelsugen efter att han missat derbyt mot Tottenham på grund av sin avstängning. Med tanke på det täta spelschemat kan det varit väldigt nyttigt för honom samtidigt att få vila en match.

Han har visserligen ”bara” gjort mål i två av de fyra senaste matcherna men spelledigheten bör som sagt gjort honom gott. Med tanke på den överhängande risken att det blir ganska målsnålt testar vi dessutom honom som första målskytt vilket ger hela 4,1 gånger pengarna jämfört med 1,93 som ”anytime”.

Det lägsta oddset på ett korrekt resultat är trots allt 0-1 och över fyra gånger pengar på att Costa som nätat elva gånger på tolv matcher gör första målet känns lockande.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Newcastle 7,0 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,3 unibet logo 1 200 kr
Chelsea 1,54 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,87 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,95 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Diego Costa gör första målet
Odds: 4,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 6/12 kl 13:45
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo