Speltips/rek & odds: Newcastle – Sunderland 21/12

Emil Jakobsson Publicerat: 20 december 2014
Newcastle - Sunderland 21/12 2014 speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Har luften gått ur det pånyttfödda Newcastle som har släppt in åtta mål under deras två senaste matcher? Under söndagen tar de emot kryssmaskinen Sunderland och här hittar ni vårt speltips till matchen.

Newcastle inledde som bekant säsongen uselt men spottade upp sig och radade plötsligt upp sex raka segrar. Efter det har det gått något tyngre med bara en seger och ett kryss på deras fem senaste matcher men segern var samtidigt mot Chelsea vilket imponerar.

Däremot är frågan om luften har gått ur dem igen? Först förlorade dem med hela 4-1 borta mot Arsenal och nu senast med hela 4-1 borta mot Tottenham i ligacupen. Men båda förlusterna kom på bortaplan och mot betydligt starkare lag än Sunderland. Hemma på St. James’ Park har de fyra raka segrar och sex raka utan förlust. På bortaplan har de tre förluster och en oavgjord under deras fyra senaste.

Faktum är att Newcastle har klättrat upp från botten och ligger nu på den övre halvan av tabellen, sju poäng föra söndagens motståndare Sunderland som kryssar sig genom säsongen.

”Spelar destruktiv fotboll”

Sunderland spelar verkligen ingen rolig fotboll. Det är otroligt destruktivt men samtidigt, väldigt effektivt. Hela fem av deras sex senaste matcher har slutat oavgjort och alla oavgjorda matcher har slutat 0-0 eller 1-1. Sunderland är det laget i ligan som har flest 0-0-matcher den här säsongen. Bland annat tre av deras fem senaste har slutat 0-0.

Samtidigt förlitar de sig väldigt mycket på sin defensiv. De har bara gjort mer än ett mål i två av deras 13 senaste matcher.

Bortaplan är samtidigt en svaghet som för många lag, de har lämnat hela fem av deras sex senaste matcher utan att göra något mål.

Vi är inne på krysset och vi är inne på en målsnål match. Det är nämligen inte bara Sunderland som brukar spela målsnålt, tre av Newcastles fyra senaste hemmamatcher har gått under 1,5 mål.

För att driva upp oddsen kommer vi fördela vår insats över två spel, korrekt resultat 0-0 samt 1-1 som betalar 9,5 respektive 7,0 gånger pengarna. Det ger oss ett bättre värde än krysset till 3,45 då jag ser en otroligt liten möjlighet att det blir 2-2.

Unik kampanj: Få tillbaka eventuella förluster:

Titanbet kör en unik kampanj hos oss på Spelbloggare fram till nyårsafton. Ni får den vanliga bonusen på 1 000 kr men de återbetalar även 30% av era eventuella förluster upp till 5 000 kr under er första vecka. Läs mer om bonusen här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Newcastle 2,1 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,45 comeon logo 3 000 kr
Sunderland 4,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,76 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,12 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Korrekt resultat, två spel: 0-0 samt 1-1
Odds: 9,5 samt 7,0  (Jämför alla odds)
Bolag: Betway samt William Hill (500 kr gratisspel respektive 1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21/12 kl 14:30
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo