Speltips/rek & odds: Norrköping – Kalmar 25/9

Spelbloggare Publicerat: 25 september 2014
ifk kff 25/9
Foto: Bildbyrån

En värdefull trea ligger framför nosen på IFK Norrköping som har chansen att skutta ifrån den absoluta botten – men då måste Kalmar besegras på Nya Parken.

Norrköping kan, såhär långt, sammanfattas som ett stort fiasko. Med sex omgångar kvar hittas man på negativ kvalplats, men så jämnt som det är i botten tar en trea laget upp på säker mark. Förutsättningarna för det är stora; formen ser bra ut efter en seger och ett kryss på de senaste matcherna.

Man fick en mardrömsstart i östgötaderbyt – 0-2 efter tio minuter. Men resten av matchen var i IFK:s favör och i den 90:e minuten kunde Lars Krogh Gerson, som blev inbytt bara minuterna innan, pricka in 2-2-målet, vilket också blev slutresultatet. Mer än en godkänd prestation.
-Efter de första tio mot Åtvidaberg så tycker jag att vi gör en oerhört stark match. Vi har 17-6 i avslut och spelar bra i 80 minuter. Jag hoppas att vi är ur svackan och att vi ska lyfta framöver, säger tränaren Janne Andersson till klubbens hemsida.

Den väldigt begåvade mittfälaren, Arnor Ingvi Traustason, är äntligen tillbaka för IFK efter en tids sjukdom. Kvar på skadelistan finns endast James Frempong.

Misär i KFF

Kalmar har redan vinkat hejdå till toppen och Europaplatserna, trots det fina utgångsläget man hade efter vårsäsongen. På sistone har KFF presterat – och plockat poäng – som ett bottenlag. Kvalitén finns ju där, men de har hamnat i en ond cirkel och de flesta i klubben längtar förmodligen tills säsongen är över, för att ladda om batterierna.

De tre senaste matcherna har slutat i förlust. På dessa är målskillnaden 0-8. Senast stortorsk – 0-4 – mot Djurgården hemma på Guldfågeln Arena. Det var lagets första förlust på hemmaplan i år.

Även skadeläget är mörkt. Stefan Larsson, Jonathan Ring, Ismael, Emin Nouri, David Elm, Sebastian Ramhorn och Peter Westberg saknas. Alla dessa spelare, bortsett från den sistnämnde, skulle kunna ta plats i en startelva annars.

Ja, det råder fullständig misär i KFF-lägret. Nu spelas matchen dessutom på konstgräs – ett underlag smålänningarna är mindre starka på. Vi kan inte annat än att kliva in på den raka ettan till x1,95. Som sidospel skickar vi in en mindre peng på IFK -1,5 till x3,10.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Norrköping 1,95 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Kalmar 4,10 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,77 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips 1:
Speltips 2:
Norrköping att vinna
Norrköping -1,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
3,10
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Bet365  (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 25/9
TV:  cmorelivetre logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Publiceras cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson