Speltips/rek & odds: Norrköping – Örebro 26/10

Spelbloggare Publicerat: 25 oktober 2014
ifk ösk 26/10
Foto: Bildbyrån

Norrköping ser, trots alla om och men, ut att förlänga sitt allsvenska kontrakt. När Örebro kommer till Nya Parken kan fansen eventuellt få fira efter slutsignalen. 

IFK har en relativt stark trupp på pappret, men har haft problem att få det att fungera under längre perioder. Nu har man ändå efter två vinster i följd skapat ett litet avstånd – på tre pinnar – ner till Gefle som hittas på den negativa kvalplatsen. Dessa vinster har kommit mot Göteborg och just nämnda Gefle.

Den viktigaste positiva förändringen de här matcherna har varit hur Janne Andersson svetsat igen backlinjen. Helt plötsligt ser laget stabila bakåt, helt till skillnad från tidigare under säsongen. Däremot sätter vi frågetecken för keepern Marcus Sahlman som stått för några tveksamma ingripanden på sistone; bland annat i samband med utrusningar.

Andreas Hadenius och Arnor Traustason är båda tillbaka efter sjukdom. Därmed bara James Frempong kvar på frånvarolistan.

9/10 senaste vinster

Örebro kommer med samma trupp från matchen mot Djurgården.

Alexander Axén är mannen som gjort stordåd mot ÖSK. Efter att han tillträdde som tränare i somras har han tagit laget upp från nedflyttningsdramat – till att nu slåss om femteplatsen i tabellen.

Med nio vinster på de tio senaste matcherna är laget, utan konkurrens, formstarkast i serien. Innan uppehållet manglades dåvarande serietvåan Elfsborg med 5-1 och förra veckan knäcktes Djurgården med 3-0 på bortaplan.

Allt fungerar som det ska för Axéns mannar. Allt.

För tillfället ska ÖSK vara favoriter vilka man än möter i Allsvenskan. Så bra är man just nu. Bolagen håller inte med och sätter ut IFK som favoriter, hyfsat stora sådana.

2,75 för dnb-tvåan (pengarna tillbaka vid oavgjort) är bra för att vara sant.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Norrköping 2,05 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,75 williamhill logo 1 000 kr
Örebro 3,70 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 2,50 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,69 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Örebro draw no bet
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 26/10
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson