Speltips/rek & odds: Örebro – Djurgården 5/12

Emil Jakobsson Publicerat: 5 december 2014
SHL speltips & odds: Örebro -Djurgården 5/12 2014
Foto: Bildbyrån

Bara en poäng skiljer mellan Örebro och Djurgården inför deras drabbning under fredagskvällen. Efter en närmare titt på de båda lagen och oddset har vi hittat ett spännande speltips.

Örebro har vunnit säsongens två första matcher mot Djurgården men det har varit med minsta möjliga marginal. Först 5-4 efter efter förlängning och nu senast 3-2 på Hovet efter straffar.

Nu senast förlorade Örebro en tät match hemma mot Färjestad med 2-1 och innan det föll de med 3-2 borta mot Leksand. Innan förlusten hemma mot Färjestad harde Örebro fyra segrar på de fem senaste matcherna hemma i Behrn Arena. Faktum är att hemmalaget har vunnit sju av Örebros åtta senaste matcherna.

Tre mål, på tre matcher

Djurgården är samtidigt mitt uppe i en tuff period där offensiven strular. De har gjort totalt tre mål under deras tre senaste matcher. Samtidigt har de plockat de flesta av sina poäng de senaste veckorna hemma i Stockholm. Hemmalaget har vunnit de sju senaste matcherna för Djurgården vilket betyder att de har förlorat fyra raka bortamatcher och vunnit tre raka hemmamatcher.

Nu senast föll de med hela 4-0 borta mot Linköping och stockholmarna saknade bland annat Mikael Samuelsson, Marcus Sörensen, Marcus Högström samt Daniel Fernholm i den matchen.

– Jag är fruktansvärt besviken att vi inte hjälper Tellqvist som gör en fantastisk match i mål, sa Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi efter matchen till klubbens hemsida.

Spelvärde i underspelet

Vi tror på hemmalaget här men det finns en överhängande risk för förlängning vilket gör att vi istället tester under 4,5 mål till det fina oddset 2,1.

Fem av Örebros sju senaste matcher har gått under 4,5 mål och sex av Djurgårdens nio senaste har gått under 4,5 mål när det gäller ordinarie matchtid.

Djurgården har samtidigt problem med offensiven och mot Linköping kom tre av baklängesmålen i numerärt underläge. Defensiven såg med andra ord fortsätt bra ut i fem mot fem med bara ett insläppt mål på två matcher nu.

Vi anser att det finns spelvärde i underspelet ner till runt 2,0.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Örebro 2,1 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,1 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Djurgården 3,25 betway logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,1 betway logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr gratisspel)
Spelstopp: Fredag 5/12 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo