Speltips/rek & odds: Örebro – Linköping 13/11

Emil Jakobsson Publicerat: 13 november 2014
SHL speltips & odds: Örebro - Linköping 13/11 2014
Foto: Bildbyrån

Örebro ligger något oväntat fyra i en visserligen väldigt jämn tabell när de under torsdagen tar emot Linköping som jagar bara två poäng bakom. 

Förra säsongen spelade Örebro bara in 61 poäng på 55 matcher  och fick kvala för att hålla sig kvar. Bara 18 omgångar in på den här säsongen har de redan spelat ihop 30 poäng.

För Örebro gick de tre sista matcherna innan landslagsuppehållet till straffar och de lyckades vinna en av dem. På hemmaplan har de vunnit två av de tre senaste men det mot svagare motstånd i form av Leksand och Modo.

Faktum är att Örebros styrka sitter på bortaplan, de är nämligen seriens näst bästa bortalag men bara seriens sjunde bästa hemmalag.

Säsongens första match mot Linköping förlorade de med 3-0 och senast lagen möttes i Örebro (mars 2014) vann Linköping med 1-2 efter förlängning.

Gick vidare i CHL

Linköping spelade 2-2 mot Sparta Prag i CHL under tisdagen vilket räckte för avancemang till kvartsfinalerna. Inför landslagsuppehållet vann de tre av de fem sista matcherna men det är slående hur mycket hemmaplan betyder för Linköping.

De har förlorat fem raka bortamatcher och vunnit fem av deras sex senaste hemmamatcher. De är SHL.s tredje bästa hemmalag men bara tionde bästa bortalag då de  bara vunnit en bortamatch den här säsongen.

Samtliga bortamatcher över 4,5 mål

Vi vågar oss inte på en vinnare här. Vi väljer istället att testa överspelet då vi anser att spelbolagen gjort bedömningen över hela säsongen, inte hur lagen spelar på hemma respektive bortaplan.

På bortaplan har åtta av Örebros nio matcher gått under 5,5 mål. Men på hemmaplan har deras sex senaste matcher alla varit målrika och snittat 7,6 mål per match.

Linköping har liknande trender. De har fem raka matcher under 5,5 mål på hemmaplan men på bortaplan har samtliga nio matcher gått över 4,5 mål vilket är den linan vi siktat in oss på här. Målsnittet under deras nio bortamatcher har varit hela 6,6 mål.

Över 4,5 mål betalar 1,82 gånger pengarna hos Betway och saknar ni konto hos dem får ni ett riskfritt spel värt 500 kr hos dem här. Vill ni testa ett högre odds får man 2,4 gånger pengarna för över 5,5 mål, även det hos Betway.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Örebro 2,5 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 comeon logo 3 000 kr
Linköping 2,6 comeon logo 3 000 kr
Under 5,5 mål 1,65 betsson logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,4 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Riskfritt spel värt 500 kr)
Spelstopp: Torsdag 13/11 kl 19:00
TV:  cmorehockey logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo