Speltips/rek & odds: Östersund – Assyriska 25/10

Spelbloggare Publicerat: 24 oktober 2014
öfk assyriska 25/10
Foto: Bildbyrån

Femteplacerade Östersund tar emot ett Assyriska som kämpar för att säkra kontraktet i Superettan. Vi tycker att spelbolagen satt ut en felaktig favorit. 

Assyriska har jagat formen hela säsongen, utan att ha funnit den. Man hamnade på fel fot direkt och har liksom inte klarat av att vända trenden, även om vissa tendenser funnits stundtals. Med två matcher kvar i serien hittas man under sträcket, med en pinne upp till Landskrona på negativ kvalplats.

Anmärkningsvärt är att Södertäljelaget inte vunnit en enda hemmamatch under säsongen. Däremot har man bäst bortastatistik av lagen på den undre tabellhalvan med resultatraden 4-4-6. Ska nämnas att själva formen på resande fot är halvdan och endast fyra pinnar har inkasserats på de sju senaste försöken.

På de fem senaste matcherna har en match vunnits, tre slutat oavgjort och en i förlust. Tycker ändå inte att man presterat fullt ut. Alla matcherna – förutom den som förlorades – har varit mot lag på den undre seriehalvan. Segern mot ett Syrianska som tappat i princip allt ju närmare säsongslutet vi kommit.

Hittar inte några uppdateringar från skadeläget i Assyriska. Det vi kan rapportera är i alla fall att ingen är avstängd.

ÖFK bättre – trots avstängningar

Östersund har presterat över förväntan detta år och spelar för att behålla sin femteplats – och det vore en skräll om man inte lyckades med det. Med sex pinnar kvar att spela om har man fyra ner till Sirius.

Efter att Modou Barrow såldes till Swansea för rekordsumman 20 miljoner i augusti har resultaten blivit lite sämre, men det råder fortfarande ingen nöd på ÖFK. Visst, det har bara blivit en pinne på de tre senaste matcherna, men förlusterna kom mot topplagen J-Södra och Hammarby på bortaplan. Krysset kom mot Öster.

På Jämtkraft Arena har bara två av fjorton matcher förlorats. Sex har vunnits och således lika många slutat oavgjort.

Hemmalaget har enorma frånvarobekymmer. Peciar, Boakye och Sjöberg är skadade. Hela fyra spelare – Bachirou, Baldwin, Azulay och Widgren – är avstängda. Blir en utmaning för Graham Potter att knåpa ihop en slagkraftig startelva.

Men trots alla skadade och avstängda spelare ser vi Östersund som favoriter. Det är trots allt toppen mot botten – och Östersund har dessutom hemmaplan där man sällan förlorar. Väntas bli en hel del publik som kan lyfta laget i årets sista match på Jämtkraft Arena.

Bolagen värderar, till skillnad från oss, Assyriska som favoriter. För Östersund 0.0 AH (pengarna tillbaka vid oavgjort) får vi 2,02 gånger pengarna. Det måste synas.

Tips: Spela hos Bet365 – störst på livestreamad sport i dator och mobil – och erhåll en startbonus på 1 000 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Östersund 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,50 unibet logo 1 200 kr
Assyriska 2,55 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 2,10 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,73 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Östersund 0.0 AH
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365    (1 000 kr bonus)
ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag, 16:00, 25/10
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson