Speltips/rek & odds: Pittsburgh – Boston 8/1

Emil Jakobsson Publicerat: 7 januari 2015

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 8/1 2015 speltips
Boston fortsätter förlora och ligger just nu utanför de åtta åtråvärda slutspelsplatserna. Natten mot torsdag väntar en tuff bortamatch mot Pittsburgh Penguins.

Boston Bruins föll mot Carolina som ligger sist i den östra konferensen nu senast, förlusten var deras tredje raka. På bortaplan har de dessutom förlorat fyra av de fem senaste. Men det finns ljus i tunneln. De tre senaste förlusterna har alla kommit efter förlängning, de har nu tagit poäng i sex av deras sju senaste matcher. Med NHL:s tvåpoängssystem är det otroligt viktigt att få med sig poäng från så många matcher som möjligt, även om det är förluster.

Efter några riktigt svaga defensiva insatser där de släppte inte 14 mål på tre matcher har laget samt målvakten Tukka Rask klivit fram. På de två senaste matcherna har de bara släppt in totalt tre mål under ordinarie matchtid.

Bra värde på över-/undermarknaden

Pittsburgh förlorade samtidigt med 1-4 hemma mot Montréal nu senast men hade innan det två raka segrar. Men de har förlorat fem av de sju senaste matcherna vilket gör att vi ställer oss extremt tveksamma till ettan som moneyline som bara betalar runt 1,6 gånger pengarna.

Samtidigt, Boston har knappast rosat marknaden den senaste tiden men vi ser ett väldigt fint spelvärde i under 5,5 mål som ger 1,75 gånger pengarna.

Fyra av Pittsburghs fem senaste har gått under 5,5 mål. På hemmaplan har nio av Penguins elva senaste gått under 5,5 mål och mot just Boston har fem av de sex senaste gått under linan 5,5 mål.

Boston har samtidigt som vi var inne på tidigare börjat täta till sitt spel och har två raka matcher under linan. På bortaplan har samtidigt fyra av deras fem senaste gått under linan och vi tror att så även blir fallet i natt.

Nyhet, Statistik, även till ishockeyn: Ni har säkert sett våra populära H2H-statistik som vi har till alla fotbollstips? Nu är vi glada att presentera samma H2H-statistik även till våra hockeytips. Ni hittar all statistik om de båda lagen i slutet av speltipset.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Pittsburgh 2,02 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Boston 3,39 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,75 bwin logo 250 kr
Över 5,5 mål 2,25 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot torsdag kl 02:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo