Speltips/rek & odds: Polen – Tyskland 11/10

Spelbloggare Publicerat: 10 oktober 2014

polen tyskland 11/10Polen och Tysklands politiskt infekterade historia har gjort länderna till storrivaler i fotbollssammanhang. Under lördagen drabbas de samman i Warszawa.

Arton matcher har länderna spelat mot varandra, varav sex har slutat oavgjort och resten i Tysklands favör. Polen suktar fortfarande efter den första vinsten mot grannarna. Robert Lewandowski, Polens anfallsstjärna, förklarar att man kommer bjuda upp till kamp.
– Vi kommer inte parkera bussen utanför straffområdet, säger han enligt UEFA.com.

Men det är inte så att oddsen talar för Polen, direkt. Landslaget är inte alls lika starkt på pappret som för några år sedan och i VM-kvalet var man inte ens nära att avancera.

Hur som helst. EM-kvalet började bra. Man vann med 7-0 borta mot slagpåsen Gibraltar – och det är väl med ungefär de siffrorna man väntades vinna med. Dock tacksamt att få in flera spelare i målprotokollet tidigt i gruppspelet. Lewandowski antecknades för hela fyra strutar.

Blaszczykowski och Boenish är skadade och lämnas utanför den polska truppen.

Tyskland världsmästare

Tyskland vann sommarens världsmästerskap – och det med bravur. Vilken turnering laget gjorde! 7-1-krossen mot Brasilien i semifinalen kommer att bli ihågkommen länge, länge. Nu siktar man självklart mot EM-guldet.

Kvalspelet inleddes med en 2-1-vinst mot Skottland – en bra prestation, men Joachim Löw har mer att krama ur sina spelare.

För fem månader sedan mötte man just Polen. Den matchen slutade 0-0. Ska nämnas att det var allt annat än en toppad tysk elva, dock. Stjärnorna lämnades hemma.

En handfull tyska spelare saknas nu. Höwedes, Khedira, Draxler, Schweinsteiger, Reus, Badstuber, Gómez, Sam och Özil. Ja, det är inte vilka spelare som helst som saknas…

Låg hörnlina

Tyskland bör vinna här, men i och med alla skador och i och med det snåla segeroddset – på 1,53 x degen – väljer vi att undvika den raka tvåan. Istället tycker vi oss ha erbjudits en oerhört låg hörnlina, där oddset på överspelet är overkligt bra.

Linan ligger på 10,5 och för överspelet får vi alltså hela 1,95 gånger pengarna hos Bet365. Näst bästa bolag ligger på 1,80, vilket vi fortfarande hade värderat som ett överodds av den större modellen.

Tyskland är ett mycket pålitligt hörnlag och klarar ofta den här linan helt själva, i alla fall i matcher där man är spelförande. I genrepet mot Argentina skapade man elva stycken på egen hand och mot Skottland – tolv.

Även Polen skapar en del hörnsparkar. I de tre senaste matcherna har linan passerats.

Kliv in, kliv in hårt. 1,95 för över 10,5 hörnor. Sen kan ni korka upp champagnen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Polen 7,00 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Tyskland 1,53 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,20 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,73 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:45, 11/10
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Emil Jakobsson