Speltips/rek & odds: PSG – Barcelona 30/9

Emil Jakobsson Publicerat: 30 september 2014
PSG - Barcelona speltips och startelvor, champions league 30/9  2014
Foto: Bildbyrån

Tisdagens klart största match hämtar vi från Paris där PSG utan Zlatan Ibrahimovic än en gång ställs mot Barcelona som slog ut dem ur slutspelet 2013. 

Det var säsongen 2012-13 som PSG lottades mot Barcelona i kvartsfinalen. Då slutade första matchen som spelades i Paris 2-2 och returen på Camp Nou slutade 1-1 vilket gjorde att PSG blev utslagna på grund av färre bortamål.

Zlatan gjorde ett av målen och spelade fram till det andra i Paris men lämnade returmötet i Barcelona mållös. Men den här gången kommer Zlatan som sagt inte till spel, i alla fall inte om man ska tro media.

Detta är givetvis ett otroligt tungt avbräck för PSG som bygger hela sitt spel mer eller mindre genom Zlatan.

PSG har samtidigt bara fyra segrar på de inledande åtta ligamatcherna vilket gör att man bara ligger fyra i Ligue 1.

Det fick samtidigt bara oavgjort mot Ajax i första omgången i Champions League vilket betyder att de nu bara har en seger på de fem senaste matcherna. PSG har samtidigt släppt in mål i fyra av de fem senaste matcherna och bara gjort sex mål på de fem senaste.

Franska medier skriver även om alla interna stridigheter och sprickor i laget vilket givetvis påverkar gruppen negativt. En bit av sanning finns det alltid, även om de givetvis överdriver storyn.

Gratisspel på matchen: Betway ger alla nya kunder 500 kr gratisspel, hämta ditt här. 

Ännu inte släppt in något mål

Barcelona har samtidigt fått en väldigt fin inledning på säsongen och toppar La Liga två poäng för regerande mästarna Atlético Madric och fyra poäng före Real Madrid. De har sex segrar och en oavgjord den här säsongen. Värt att notera är även att de hållit nollan i samtliga sju matcher den här säsongen.

Nu senast sprang de över Granada med hela 6-0 och laget spelar betydligt rakare än tidigare. Barcelona spelar inte alltid runt utan om läget dyker upp är de inte rädd att slå en boll på djupet vilket gjort att de fått en betydligt bredare och mer svårläst offensiv.

Även om PSG är väldigt hemmastarka kan vi inte hålla oss från att spela på bortalaget. Speciellt inte nu när de saknar Zlatan.

Barcelona har verkligen imponerat under inledningen av säsongen och kombinationen av en solid defensiv som ännu inte släppt in något mål med explosiv offensiv som gjort 18 mål under de sju inledande matcherna gör att vi testar dem till fina 2,0.

Vi testar även ett litet spel på att Barcelona vinner och att det blir under 2,5 mål vilket ger hela 5,25 gånger pengarna.

PSG har fem raka matcher under 2,5 mål och fyra av Barcelonas sex senaste har gått under 2,5 mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
PSG 3,9 bet365 logoRegler och villkor gäller. 3 000 kr
Oavgjort 3,7 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Barcelona 2,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,86 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus
Speltips: Barcelona vinner och under 2,5 mål
Odds: 5,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus
Spelstopp: Tisdag 30/9 kl 20:45
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo