Speltips/rek & odds: PSG – Monaco 5/10

Spelbloggare Publicerat: 5 oktober 2014

psg monaco 5/10Paris Saint-Germain får klara sig utan Zlatan Ibrahimovic när Monaco kommer på besök till Parc de Princes.

PSG är ännu obesegrade som ensamt lag i Ligue 1 efter åtta omgångar, men är ändå inte bättre än tabellfyra. Tre vinster och hela fem kryss har det blivit. Hemma på Parc de Princes, två vinster och en oavgjord.

Kryssen har som ni förstår inneburit problem och i flera fall har de känts helt onödiga. Matcher där de styr och ställer har det slarvats i.

Stor prestation stod laget dock för senast i Champions League mot Barcelona där man vann med 3-2 på hemmaplan. Får ändå värderas som en skräll, framförallt då den svenske storstjärnan Zlatan saknades då – precis som nu.

Annars saknas även Thiago Silva och Ezequiel Lavezzi.

10/11 senaste inbördesmötena under 2,5 mål

Monaco förlorade sina offensiva världsstjärnor Falcao och James Rodriguez inför säsongen och det har verkligen märkts. Ingen har tagit över den självklara rollen som poängspelare. Endast sju mål har gjorts på åtta seriematcher och man hittas så långt ner som på tolfteplats med tio inspelade pinnar.

Ska ändå sägas att defensiven fungerat bra. Borträknat från de två första matcherna, där sex mål släpptes in, har man bara släppt in fyra baljor och under den här perioden har man dessutom hållit nollan i två CL-matcher mot Leverkusen och Zenit. Så fyra insläppta på de åtta senaste.

Finns massvis av potential att hämta i detta Monaco och 0-0 borta mot Zenit senast var ett rätt starkt resultat. Kanske är på gång?

Viktige Jeremy Toulalan är avstängd. Seydou Sy, Aymen Abdennour, Borja López och Lacina Traoré skadade.

Vi tycker att det luktar målsnålt på långa, långa vägar. PSG gjorde visserligen en fenomenal prestation utan Zlatan senast, men är egentligen klart trubbigare utan honom längst fram i banan.

Varken PSG eller Monaco har spottat in mål i serien – men stundtals varit betongstabila bakåt. I sju av PSG:s nio senaste matcher har det blivit mindre än 2,5 mål. Sju av Monacos åtta senaste har haft samma utfall. Tio av de elva senaste inbördesmötena likaså.

Därför är det väldigt underligt att vi erbjuds hela 1,95 för underspelet. Värdespel så det skriker om det.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
PSG 1,50 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,50 williamhill logo 1 000 kr
Monaco 8,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21:00, 5/10
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson