Speltips/rek & odds: PSG – Nantes 6/12

Spelbloggare Publicerat: 6 december 2014
psg nantes 6/12
Foto: Bildbyrån

Paris Saint-Germain är stora favoriter när överraskningen Nantes gästar Parc des Princes under lördagseftermiddagen. Håller Zlatan och hans lagkamrater för favoritskapet?

PSG hade chansen att kliva upp i serieledning tidigare i veckan, men fick bara oavgjort – 1-1– borta mot Lille och därmed bröts vinststreaken på nio raka matcher, men å andra sidan förlängdes den förlustfria sviten till 25 matcher.

Zlatan Ibrahimovic var tänkt som startspelare mot Lille, men fick lämna sent återbud – återigen på grund av den hälskada som spökat för svensken den senaste tiden. Här är beskeden oklara; i truppen finns han med, men huruvida det blir spel återstår att se.

På Parc des Princes har PSG varit snudd på fenomenala under säsongen, i såväl serien som Europa. Bland annat har Barcelona besegrats – och för tillfället har man fem vinster i följd på arenan, 14 raka utan förlust.

Nantes har, bortsett från de två senaste matcherna, imponerat stort i år – och hittas på en överraskande bra åttondeplats, med resultatraden 6-6-4. Nu kommer dock man från två förluster, den ena helt väntad, den andra mindre. Borta mot serieledande Marseille skrevs förlustsiffrorna 0-2. 1-2 hemma mot Toulouse nu senast, det lämnar å andra sidan frågetecken kring formen.

Bortaspelet har varit bra och man har 3-2-2 i den spalten, men samtliga vinster har varit mot lag långt ner på den undre tabellhalvan. Mot PSG bör Nantes inte ha något att sätta emot.

Återigen en hög PSG-hörnlina

Som så ofta när PSG spelar kommer vi trycka in keramiken på ett hörnspel. För att hålla den här visan kortfattad; PSG skapar anmärkningsvärt få hörnor för att vara ett topplag som bygger mycket av spelet kring ett stort bollinnehav.

Under lördagen ligger lagets hörnlina på 6,5 – och innan den senaste matchen mot Lille, där man skapade sju hörnsparkar, hade man inte överstigit den linan på 18 raka matcher.

Nu var det en hel del slump som gjorde att PSG skapade dessa sju hörnor i den matchen. Bland annat var ställningen oavgjord i runt 75 minuter – och då var det full fart framåt som gällde. Annars brukar PSG trappa ner tempot någorlunda i ledning, något man förhoppningsvis hamnar i tidigt – och behåller resten av matchen här.

Men framförallt var det så att PSG skapade två stycken dubbelhörnor, vilket gjorde att siffrorna stack iväg.

Under 6,5 PSG-hörnor plockar vi till 1,72x hos Bwin.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
PSG 1,30 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,55 betsson logo 1 000 kr
Nantes 11,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: PSG under 6,5 hörnor
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 17:00, 6/12
TV:  tvtolv logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson