Speltips/rek & odds: Rayo Vallecano – Córdoba 12/1

Spelbloggare Publicerat: 11 januari 2015

vallecano cordoba 12/1Utbudet är skralt ute i fotbollseuropa under måndagen, men från spanska Primera División har vi hittat ett intressant spelobjekt, vilket vi plockar från Estadio de Vallecas där Rayo Vallecano får besök av nedflyttningshotade Córdoba.

Rayo Vallecano har kammat in snålt med pinnar de senaste veckorna och därför kom 2-1-vinsten borta mot Getafe för en vecka sedan oerhört lägligt. Man bröt en vinstfri svit på fem matcher och studsade i och med trean ifrån bottenstriden och kommer till denna match med hyfsat stort andrum.

Om vi tittar på deras hemma/bortafacit, så ser vi att de faktiskt har klart bättre statistik på bortaplan – där har nästan dubbelt så många poäng spelats in kontra hemma. Åtta matcher har spelats på Estadio de Vallecas i serien och på dessa har lika många mål gjorts. Ett snitt på en balja framåt per match, alltså.

Emiliano Insúa, lagets ordinarie vänsterback, är avstängd här och tar plats på frånvarolistan med skadade backkollegan Zé Castro.

Córdoba har hittat formen

Córdoba visste att de skulle få det tufft i den spanska högstadivisionen och har väl presterat efter förväntan. De hittas just nu på 18:e plats och upp till säker mark skiljer två pinnar, men man har en match mindre spelad än Levante och Almeria som hittas platserna ovanför i tabellen. En vinst här, ja, då får man huvudet upp över vattnet.

Nu lär ju ändå siktet vara på ett kryss i den här matchen, i alla fall på förhand. På bortaplan har det blivit en vinst på åtta försök – och den kom mot Athletic i början av december.

I måndags besegrades jumbon Granada med 2-0 hemma på Estadio Nuevo Arcángel. Formen pekar rakt uppåt – på de fem senaste matcherna har man vunnit två, kryssat två och förlorat en. Förlusten kom dessutom mot Barcelona och mot dem ska det extremt mycket till för att ett bottenlag ska lyckas stjäla poäng.

Skadeläget ser ljust ut och Delgado och Bouzón saknas för gästerna.

Hörnsnålt på Estadio de Vallecas?

Jag tror vi har ett rätt avslappnat möte framför oss på Estadio de Vallecas. Córdoba lär kliva ut i försvarsställning direkt och prio ett blir att hålla nollan. Det är mer eller mindre regel att de har mindre boll än motståndarna på bortaplan. De brukar sällan bjuda upp till dans, utan är hårt begränsade av sitt spelarmaterial.

Vi kan alltså räkna med att Córdoba inte kommer bidra med speciellt många siffror i hörnstatistiken. De skapar i snitt 3,8 hörnsparkar per bortamatch, vilket är näst minst av lagen i serien.

Vallecano skapar även de få anmärkningsvärt få hörnor och snittar ynka 4,8 per hemmamatch. De brukar inte heller släppa till speciellt många – och nu står dessutom Córdoba på andra sidan planhalvan.

Detta blir med all sannolikhet en match som är bortglömd redan imorgon, men pengar finns att spela in. Under 10,5 hörnor finns till 1,85 gånger pengarna hos Bet365 och i min bok är det spelvärt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Rayo Vallecano 1,73 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,85 titanbet logo 1 000 kr
Córdoba 5,65 betsafe logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:35, 11/1
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson