Speltips/rek & odds: Rayo Vallecano – Valencia 4/12

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2014
vallecano valencia 4/12
Foto: Bildbyrån

Under torsdagen spelar Rayo Vallecano och Valencia det första av två möten i Copa del Rey.

Rayo Vallecano har hittat tillbaka till vinnarspåret efter en liten formdipp mellan i slutet av oktober och början på november. Man har vunnit de två senaste matcherna, hemma mot starka Celta de Vigo och borta mot Almeria – båda matcherna med 1-0.

Efter att dessa sex pinnar trillat spelats in, hittas Rayo nu på den övre tabellhalvan – där jag anser att de hör hemma. Laget vågar spela en offensiv och underhållande fotboll, trots att spelarmaterialet inte är av högsta kvalité. På så sätt är de unika och ska hyllas för det.

På hemmaplan har resultaten inte varit speciellt positiva, utan man har hållit hyfsat jämn nivå – borta som hemma. Laget låter inte spelet påverkas negativt, bara för att man spelar utanför hemmaborgen.

Förlust trots bra prestation senast

Valencia har bara plockat en pinne på de tre senaste matcherna, men motståndet har varit tufft; Athletic, Levante och Barcelona. Råder knappast någon panik i klubben – långtifrån, faktiskt. Man innehar just nu femteplatsen i serien och det är ett stort kliv man tagit från fjolårssäsongen.

Nu senast var laget bara sekunder från att klara ett oavgjort resultat mot Barcelona, men i den fjärde tilläggsminuten kom 1-0 – och spiken i kistan för katalanerna, detta efter en trasslig och intensiv avslutning på matchen. Över 90 minuter var det ändå en stark prestation av Valencia.

På resande fot har man varit helt okej under säsongen och har resultatraden 2-2-2.

BLGM?

Nu när det vankas cupmatcher för Primera División-klubbarna, blir det helt naturligt att man rör om lite i startelvorna eftersom spelschemat blir så tätt. Här kan vi räkna med att flera spelare som vanligtvis värmer bänken tar plats. Att röra runt bland positionerna påverkar oftast defensiven mer negativt, jämfört med offensiven.

Nu är dessutom charmigt (naivt?) offensiva Rayo Vallecano på den ena sidan planhalvan – och då kan vi räkna med fart och fläkt. Låt er inte luras av att laget hållit nollan i de två senaste matcherna, i matchen mot Almeria var det ett under att det bara blev ett mål. Slutresultat som 1-2 eller 2-1 hade varit mer logiskt sett till matchbilden.

Cupen är inte heller lika prioriterad som ligan – innebär att lagen kanske vågar lite mer i offensiv väg?

Kan nästan säga att det är målgaranti här, troligtvis åt båda håll. Båda lagen gör mål synas till något höga 1,80 gånger pengarna hos Bwin. De flesta konkurrenter betalar under 1,70x för samma spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Vallecano 3,15 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bwin logo 250 kr
Valencia 2,30 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 22:00, 4/12
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson