Speltips/rek & odds: RC Lens – PSG 17/10

Spelbloggare Publicerat: 17 oktober 2014

lens psg 17/10Paris Saint Germain och Ligue 1 har comeback efter landslagsuppehållet. Nästa uppgift – RC Lens på bortaplan.

Lens, fjolårstvåan i den franska andradivisionen, har som väntat fått en tuff start på Ligue 1 och hittas för tillfället tredje sist i tabellen med resultatraden 2-2-5, men det är tätt och jämnt på den undre seriehalvan och med lite flyt finns chansen att man klarar kontraktet.

Man hade två raka vinster mot Lyon och Reims, men har efter det inte vunnit på fem matcher och på dessa matcher bara lyckats skrapa ihop två pinnar.

På Stade Bollaert-Delelis har man en vinst, ett kryss och tre förluster. Man har blivit nollade i fyra av dessa matcher, men inte förlorat med mer än ett mål på någon av förlusterna. Det defensiva spelet har enligt statistiken, och rapporter, ändå varit hyfsat stabilt.

Mittfältaren Wylan Cyprien och försvararen Ahmed Kantari är avstängda, vilket är två tunga avbräck.

Kryssglatt PSG

PSG är ensamma att vara obesegrade i serien, men är ändå inte bättre än trea. De oavgjorda resultaten är boven. Efter nio omgångar har man resultatraden 3-6-0 och hela sju poäng upp till serieledande Olympique Marseille.

Precis innan uppehållet spelade man oavgjort – 1-1 – mot Monaco som kvitterade två minuter in på stopptiden. Man hade flera chanser att utöka ledningen vid 1-0, men precis som tidigare under säsongen har man haft det svårt att knyta ihop säcken.

Bortastatistiken är mycket intressant. En vinst, fyra kryss och noll förluster.

Zlatan Ibrahimovic har varit 50/50 huruvida han skulle kunna spela eller inte i veckan, men under torsdagen rapporterade PSG att han ställs utanför truppen. I övrigt saknas Lavezzi, Luiz och Marquinhos. De är samtliga spelare som skulle kunna ta plats i en PSG-elva. Så, det kunde sett ljusare ut på skadefronten.

Hög hörnlina

Vi har svårt att hitta värde i 1×2- eller handikappmarknaden och väljer att fokusera på hörnorna här.

PSG skapar, trots att man i princip alltid för matcherna, få hörnor. Märkligt få, faktiskt. Därför är vi lite förvånade över den höga över/under-lina spelbolagen sätter för laget; 5,5.

För att konkretisera det hela med lite statistik: på de senaste tio matcherna har man bara överstigit linan en gång. Förkrossande statistik. Flera av de här matcherna har dessutom varit mot lag man fört spelet mot, precis som man väntas här.

Under 5,5 PSG-hörnor är värde till 1,85 gånger pengarna. Finns hos både Betsafe och Betsson.

Som sidospel skickar vi in en pollett på att Lens skapar flest hörnor till oddset 4,60 hos Bwin. Man skapar medelmånga och ska ha en bra chans att vinna den här ”matchen i matchen”.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Lens 11,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 5,00 titanbet logo 1 000 kr
PSG 1,37 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,05 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,82 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: PSG under 5,5 hörnor
Lens flest hörnor
Odds: 1,85 / 4,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Bwin      (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 17/10
TV:  tvtolv logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson