Speltips/rek & odds: Real Madrid – Córdoba 25/8

Spelbloggare Publicerat: 24 augusti 2014
Real Madrid - Sevilla Supercupfinal 12/8 speltips rekar
Foto: Bildbyrån

Real Madrid premiärspelar under måndagen och möter nykomlingen Córdoba. Vi tror att en viss spelare kommer hamna utanför målprotokollet. 

42 år sedan sist. Väntan är över för Córdobafansen. Nu är man tillbaka i finrummet och det blir hetluften direkt; Real Madrid på Estadio Bernabéu – årets svåraste drabbning.

Det råder ingen tvekan om att Córdoba kommer få det svårt i högstadivisionen. I Segundan kom man faktiskt bara sjua, men i och med att Barcelona B hamnade på en av kvalplatserna, fick Córdoba den istället. I kvalet hade man verkligen marginalerna med sig, men det gick vägen till slut. Hur som helst var det inget lag som krossade motståndet i Segundan – och då kan det bli svårt här.

Albert Ferrers trupp har fått lite extra spets under uppehållet, men man är fortfarande en stark kandidat att ramla ur serien och att hämtade poäng från Estadio Bernabéu vore en superskräll värd namnet.

Kan tyckas att lagets uppladdning till premiären varit lite underlig. Endast två träningsmatcher mot klubbar från Primera División, fyra mot spanska motståndare i lägre divisioner och en mot ett internationellt motstånd av sämre kvalité. Resultaten har varit klart mediokra. Mot Sevilla blev det förlust med 0-2, men oavgjort mot Almería på bortaplan är inte helt illa.

Luso är skadad och missar matchen.

Real Madrid är favoriter att plocka hem titeln och helt ärligt så har man den starkaste truppen i ligan – det gäller bara att få kollektivet att fungera. Kan självklart bli lite knepigt när så många världsstjärnor och starka egon spelar tillsammans och konkurrerar om samma platser.

Formen verkar inte toppad. I Supercupen blev det förlust med 1-2 i dubbelmötet mot Atletico Madrid. Att Real bara hittar nät en gång på 180 minuter tillhör ju knappast vanligheterna, oavsett vad motståndet heter.

Försäsongen kan summeras som ett praktfiasko. Fem förluster, ett kryss och en vinst har det blivit i diverse vänskapscuper och vanliga träningsmatcher, inklusive Supercupen. Målskyttet har varit ett problem.

Jesé Rodriguez lämnas utanför truppen på grund av sina skadeproblem.

Ronaldo ur slag

Nu har Real en perfekt chans att studsa tillbaka när den tänkbara slagpåsen Córdoba kommer på besök. Dessvärre får vi usla 1,08 för ettan och handikappspelen lockar inte heller.

Vi testar ett ovanligt spel här; att Cristiano Ronaldo INTE nätar till trevliga 3,05. Hade inte varit lika lockande om Ronaldo varit i form, men nu talar det mesta för detta spel. Han har haft stora problem med formen efter VM och ännu inte kommit igång med målskyttet.

Dessutom har han haft skadebekymmer på sistone. Mot Atletico blev det bara en halvlek. Nu lär han starta, men att han är redo för 90 minuter? Låter inte speciellt troligt. Om Real leder i halvtid, kan jag mycket väl tänka mig att han byts av säkerhetsskäl.

Skulle det bli så att Ronaldo startar på bänken voidas spelet.

Spelet hittas under ”Målskytt eller ej” på Nordicbet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Real Madrid 1,08 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 14,50 betsafe logo 1 000 kr
Córdoba 34,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 4,00 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,25 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Ronaldo att inte göra mål
Odds: 3,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 + 500 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:00, 25/8
TV:  cmorelive logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Real Madrid
22/8 Atletico – Real 1-0
19/8 Real – Atletico 1-1
16/8 Real – Fiorentina 1-2
12/8 Real – Sevilla 2-0
2/8 Man United – Real 3-1
Córdoba
17/8 Almeria – Cordoba 1-1
14/8 Mairena – Cordoba 0-0
13/8 Cordoba – Lucena 0-1
8/8 Sevilla – Cordoba 2-0
6/8 Cordoba – R. Casablanca 2-0

 

Skrivet av: Emil Jakobsson