Speltips/rek & odds: Real Sociedad – Barcelona 4/1

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2015

sociedad barca  4/1Barcelona inleder det nya året med en mardrömsresa till Anoeta, där ett pånyttfött Real Sociedad väntar.

Fem matcher har spelats på Anoeta Stadium lagen emellan sedan Barcelona lyckades vinna senast. Real Sociedad har vunnit tre av de här matcherna, vilket är oerhört imponerande – det är få klubbar som har fördel i inbördesstatistiken mot Barcelona. Förra årets batalj i ligan vann hemmalaget med 3-1.

Real Sociedad gjorde en strålande fjolårssäsong och hamnade på en fin sjundeplats – och endast sämre målskillnad skilde laget från Europaplats. I år har man varit ett av seriens största fiaskon; under en period var man till och med på nedflyttningsplats. David Moyes kom in i slutet av november och därefter har det gått aningen bättre. På hans sju matcher har Sociedad resultatraden 2-4-1.

Zurutuza, González, Zaldúa, Estrada och Elustondo är ännu inte repade från sina skador och missar matchen. Carlos Vela samt Martínez är osäkra.

Sociedad stjäl en pinne?

Barcelona är som alltid dominanta, men har faktiskt tappat serieledningen till rivalen Real Madrid – och om det inte blir en trea här, då kan Real dra ifrån i toppracet.

Katalanerna har vunnit tio av de 11 senaste matcherna, övrig slutade oavgjort. Däremot har man inte varit lika övertygande på resande fot och i den senaste bortamatchen fick man bara 0-0 mot Getafe, som hittas på den undre tabellhalvan i Primera División.

De sydamerikanska spelarna i truppen kom tillbaka från juluppehållet i fredags och har bara varit i träning med laget några dagar. Kan eventuellt bli så att någon eller några av dessa inte bedöms vara redo att spela från start. Upp till Luis Enrique att bedöma. Annars är truppen nära på helt skadefri.

1×2-marknaden ser ut som följer: 9,90-5,50-1,33 och enligt mig underskattas Real Sociedad här. Att Barcelona ska resa hem med tre pinnar från mardrömsarenan Anoeta är allt annat än en självklarhet och dubbelchansen 1X spelas till fina 3,50 gånger fläsket.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Real Sociedad 9,90 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 5,50 unibet logo 1 200 kr
Barcelona 1,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,62 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,51 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21:00, 4/1
TV:  cmoresport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson