Speltips/rek & odds: Rögle – Malmö 16/12

Emil Jakobsson Publicerat: 15 december 2014
Speltips: Rögle - Malmö 16/12 2014 Hockeyallsvenskan
Foto: Bildbyrån

SHL har tagit uppehåll med Hockeyallsvenskan bjuder på sju matcher under tisdagen. Vi har hittat ett riktigt bra spel till det heta Skånederbyt mellan Rögle och Malmö. 

Serieledande Malmö har sju poäng ner mot fyran Rögle när de två rivalerna gör sig redo inför säsongens tredje drabbning. Tidigare under säsongen har hemmalaget vunnit båda matcherna. Först vann Rögle med 3-2 i september och nu senast i oktober vann Malmö på hemmaplan med 3-1. Även förra säsongen var det jämnt, lagen vann tre matcher var mot varandra om vi räknar i kvalserien.

Det är samtidigt väldigt få lag som reser ner till Ängelholm och tar med sig tre poäng. Rögle har nämligen vunnit fem raka hemmamatcher och gjort hela 20 mål under den perioden. Nu senast slog de AIK med hela 5-2 och räknar vi in bortaplan har de vunnit tio av deras 14 senaste matcher. Vart att notera är även att Rögle varit spellediga i nästan en vecka, deras senaste match spelades i torsdags samtidigt som Malmö hade en match i lördags.

– Vår lägstanivå är hög just nu. Jag tycker att vi har hittat en trygghet i spelet. Alla köper sina roller, säger Röglecoachen till klubbens hemsida efter segern mot AIK.

”Vi ska vara väldigt redo när pucken släpps”

Malmös match i lördags var på hemmaplan mot Timrå, en match de vann med 4-2 efter en rivstart där de gjorde tre mål redan i den första perioden. Malmö är samtidigt starka nu med sex segrar på de sju senaste matcherna men bortaplan är inte deras starkaste gren. Nu senast förlorade de borta mot bottenlaget Oskarshamn efter förlängning med 5-4 och de har faktiskt bara vunnit tre av deras sju senaste bortamatcher vilket kan jämföras med hemmaplan där de har vunnit sex av de sju senaste.

– Det som vi framför allt har pratat om är att vi ska fortsätta på samma sätt hela vägen in i uppehållet. Vi vill fortsätta att dryga ut vår serieledning. Det är en stor match som kommer upp på tisdag och vi ska vara väldigt redo när pucken släpps, säger Malmös David Liffiton till klubbens hemsida inför matchen.

Vårt spel för kvällen blir att det blir över 1,5 mål i den första perioden, ett spel som betalar 2,1 gånger pengarna. Precis som Liffiton är inne på vill Malmö vara på hugget direkt när pucken släpps och det brukar bli ett högt tempo under inledningen av matcherna mellan Rögle och Malmö.

De fyra senaste matcherna mellan lagen vilket även inkluderar säsongens två tidigare matcher har alla haft över 1,5 mål i första perioden, snittet har varit hela 2,5 mål under dessa matcher.

Rögle har samtidigt haft över 1,5 mål i första perioden i deras tre senaste matcher, nu senast blev det tre mål i matchen mot AIK under första 20. Samtidigt har sex av Malmös sju senaste matcher haft över 1,5 mål i första perioden, nu senast mot Timrå blev det som sagt tre mål redan i första perioden.

Att vi får 2,1 gånger pengarna för detta spel hos Unibet (1 200 kr bonus) är bara att tacka för.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Rögle 2,5 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Oavgjort 4,05 comeon logo 3 000 kr
Malmö 2,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,65 bwin logo 250 kr
Över 5,5 mål 2,25 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål i första halvleken
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 16712 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo