Speltips/rek & odds: Roma – Bayern München 21/10

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2014

roma beyern m 21/10Svenske Jonas Eriksson dömer tisdagens CL-match mellan Roma och Bayern München. Vi har allt inför matchen, oddsen och bjuder på ett speltips. 

Roma har byggt vidare på fjolårets succé och ser oerhört vassa ut. I Serie A är man tvåa, en pinne bakom suveräna Juventus – och Champions League-gruppspelet har öppnats bra även det. I premiären, en 5-1-kross mot CSKA Moskva och därefter 1-1 borta mot Manchester City.

På de 13 senaste matcherna (inkl. träningskamper) har det bara blivit en förlust, vilken kom mot tidigare nämnda Juventus och det var en del oflyt i samband med den torsken. Det vi vill komma fram till är att Roma numera kan jämföra sig med den absoluta Europatoppen.

Roma är en karaktärsstark klubb med passionerade fans och man har blivit hemmastarka, inte minst de senaste åren. Förra året hade man resultatraden 15-3-1 i Serie A och förlusten kom mot – hör och häpna – Juventus.

Hela truppen rapporteras vara hel inför matchen…

Roma – ingen ”walk in the park”

Bayern München, med Pep Guardiola vid rodret, har även de vässat sig till den här säsongen. Nu vann man Bundesliga utan någon överhuvudtaget konkurrens i fjol, men som laget briljerat i de inledande matcherna nu i år. På åtta matcher har sex vunnits och två slutat oavgjort. Målskillnaden; fullständigt galna 21-2.

För att inte nämna att man hållit nollan i åtta raka matcher… Med ett betongförsvar och en målvakt i absolut världsklass, Manuel Neuer, så är det självklart svårt att hitta luckor för motståndarna.

Tyskarna är relativt jämna på hemma- kontra bortaplan. Matchbilderna blir ju i princip alltid likadana; stort bollinnehav för Bayern.

Precis som Roma – är Bayern skadefria.

Bayern är formtoppat, men flera av motståndarna den senaste tiden har varit av klart sämre kaliber. Nu väntar ett hemmastarkt och offensivt slagkraftigt Roma. Blir långt ifrån någon ”walk in the park” för de tyska mästarna detta.

1,98 gånger pengarna får vi för att Roma +0,5 mål (detsamma som 1X). Synas.

1-1?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Roma 3,85 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Bayern München 2,05 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,07 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,80 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Roma +0,5
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 21/10
TV:  viasatsport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson