Speltips/rek & odds: Roma – Cesena 29/10

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2014

roma cesena 29/10Toppen mot botten i Serie A när Roma och Cesena ställs mot varandra på Stadio Olimpico.

Roma har dalat efter den formtoppen man hade i inledningen av säsongen där laget stoltserade med sju vinster i följd. På de fem senaste matcherna har man en vinst, två oavgjorda och två förluster. Motståndet har delvis varit riktigt tufft – tre av matcherna har varit mot lag från den absoluta världstoppen – men negativa resultat tär såklart på självförtroendet. Oavsett motstånd.

Den absolut hårdaste smällen kom förra veckan i CL mot Bayern München där siffrorna blev 7-1 i tyskarnas favör. Nu senast följde Roma upp med ett godkänt resultat mot Sampdoria – 0-0. Däremot borde man nog ha petat in åtminstone en balja på de chanser som vaskades fram.

Hemma på Stadio Olimpico vet vi att Roma är fruktansvärt starka, trots plumpen mot Bayern. I serien har man vunnit samtliga fyra matcher på arenan.

Cesena kvalade upp från Serie B förra året och inledde säsongen med en 1-0-seger mot Parma, men därefter har inte en enda match vunnits och poängskörden har stannat på ynka sex pinnar efter åtta omgångar.

Man kommer från två raka uddamålstorskar mot Palermo respektive Inter. Anmärkningsvärt att man åkt på ett rött kort i vardera match.

Skador:
Roma: Borriello
Cesena: Cazzola, Pulzetti, Tabanelli, Leali, Cascione

Full fart framåt – i första halvlek

Vi lyfter blicken från 1×2- och handikappmarknaden. Vågar mig inte på någonting där – känns som det finns en del frågetecken. Bland annat kring hemmalagets form.

Vi fokuserar istället på den första halvleken och ett överspel i den. Över 1,0 mål, mer bestämt.

Romas melodi den här säsongen har varit att öppna matcherna med mycket fart och anfallsglädje och således gjort en hel del mål i de första halvlekarna, men också till följd av den offensiva inställningen släppt in några. Denna typ av ”chockfotboll” har flera gånger visat sig framgångsrik.

I fem av lagets åtta matcher har överspelet suttit. En void och två förluster. Övertygande statistik. Nu är det fler faktorer som tyder på att spelet har en bra chans att sitta: det skiljer mycket mellan lagen och Roma väntas vinna det här med någon bolls marginal. Mycket stor sannolikhet att det blir en målrik tillställning överhuvudtaget.

Över 1,0 mål (pengarna tillbaka vid ett) i första halvlek tar vi till 1,63. Inget jättesexigt odds, men vi tycker oss finna värde i det.

Unik bonus: vi på Spelbloggare.se älskar när vi kan erbjuda våra läsare fina specialerbjudanden. Via oss får ni 200 kr extra när ni registrerar er hos Redbet. Ta del av bonusen på 1 200 kr!
Glöm inte att ange bonuskoden ”SBLOGG”.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Roma 1,21 redbet logo 1 000 kr
Oavgjort 6,75 unibet logo 1 200 kr
Cesena 19,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,43 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 1,0 mål i första halvlek
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 29/10
TV:  tvfyrasport logo   bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av:  Emil Jakobsson