Speltips/rek & odds: Saint-Ètienne – Paris Saint-Germain 13/1

Spelbloggare Publicerat: 12 januari 2015

saint-etienne psg 13/1Åtta lag är kvar i den franska ligacupen – och det är tid för kvartsfinalerna. Här tittar vi närmare på den mellan Saint-Étienne och Paris Saint-Germain.

Saint-Ètienne är kanske formstarkast i hela Frankrike just nu; man har fyra raka vinster och endast en torsk på de 17 senaste matcherna.

Under lördagen besegrades Reims med 2-1 på bortaplan. Ledningen kändes aldrig riktigt hotad och det var en stabil insats de franska ligatreorna bjöd på. Det största utropstecknet var Yohan Mollo som gjorde sin första balja för säsongen.

På hemmaplan är man främst starka defensivt. På tio seriematcher har endast fyra mål släppts in, men mot just PSG har man haft problem. 13 mål har laget släppt in i de fem senaste inbördesmötena.

På skadelistan har Ètienne tre försvarare, två skadade och en på landslagsuppdrag. Stora defensiva avbräck.

Totalkollapsade mot Bastia

PSG har några spelare borta. Tyngst väger förstekeepern Salvatore Sirigus frånvaro. Tillbaka i truppen kommer Edison Cavani samt Ezequiel Lavezzi som båda straffades av den egna klubben och stängdes av i två matcher efter att de inte dykt upp i tid efter deras ledighet runt jul. Samtidigt är det en hel del rykten om spelare som vill lämna och det finns verkligen stora frågetecken hur harmonin är i truppen.

Zlatans PSG hade hittat formen med besked, innan 2-4-torsken mot Bastia nu senast. De ledde med 2-0 redan efter 20 minuter, men totalkollapsade därefter. Bastia är dessutom knappast kända för att vara starka framåt. Fyra insläppta är skamligt dåligt.

Hemma släpper PSG in få mål (4), men borta klart fler (14). Av topp fem-lagen i Ligue 1 har man släppt in flest på resande fot.

Båda lagen har defensiva avbräck, PSG visade enorma brister i defensiven senast och Saint-Ètienne är en kapabel underdog…

Tycker att det motiverar varför båda lagen gör mål är bra till 2,1 gånger pengarna hos Ladbrokes. Nya spelare hos dem får ett bonusspel värt 1 000 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Saint-Ètienne 3,7 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,25 betway logo 500 kr
PSG 2,2 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,6 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,5 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 21:00, 13/1
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson