Speltips/rek & odds: Sevilla – Celta Vigo 3/1

Spelbloggare Publicerat: 3 januari 2015

sevilla celta 3/1Formstarka Sevilla ställs mot ett Celta Vigo med sju förluster på de åtta senaste matcherna – hemma på Ramon Sanchez Pizjuan.

Celta Vigo, vad har hänt egentligen? Från att ha varit med i kampen om CL-platserna har nu ett stort avstånd skapats upp till toppen. Till just Sevilla, som parkerar sjätte- tillika Europa League-plats, skiljer det hela tio pinnar.

Av de här åtta nämnda matcherna har det alltså blivit sju förluster och en vinst. Ska även nämnas att vinsten kom mot Segundalaget Las Palmas i Copa del Rey. Det är inte mycket i spelet som tytt på att laget ska hitta ut från det inslagna spåret – och att en eventuell vändning ska påbörjas mot form- och hemmastarka Sevilla? Nej, det har jag svårt att se.

Dessutom är flera betydande spelare borta; Larrivey, Nolito, Fernandez och Oubina. De två förstnämnda är Celtas offensivt klart starkaste kort och deras frånvaro kommer att märkas av. Tillsammans har de stått för 12 av lagets 17 mål i seriespelet.

Ettan synas

Tillbaka i Sevillas trupp från senast kommer Carrico och Trémoulinas. Cristóforo är då ensam kvar på skadelistan.

Innan uppehållet bröt Sevilla en fyra matcher lång vinstsvit efter 0-0 hemma mot Eibar. Resultatet, en stor besvikelse. Det skapades hur som helst mycket framåt, men skärpan saknades. Formen hoppas ha konserverats över uppehållet, för nu skiljer det väldigt lite upp till topp fyra.

Sevilla är ensamma i Primera División att ha en nolla i hemmaförlustkolumnen. Resultatraden är 5-3-0 och laget har en tradition av att vara starka på Ramon Sanchez Pizjuan. På arenan har endast fem mål släppts in på åtta matcher – och ett offensivt försvagat Celta lär få det svårt att skapa målchanser.

Om vi kokar ihop det hela tycker jag att 1,70 gånger pengarna för ettan är ett självklart val.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sevilla 1,70 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Celta Vigo 5,55 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sevilla att vinna
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Bwin              (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 18:00, 3/1
TV:  cmorefotboll logo cmorelive logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson