Speltips/rek & odds: Sevilla – Rijeka 11/12

Spelbloggare Publicerat: 11 december 2014

sevilla rijeka 11/12En riktig höjdartorsdag väntar med massvis av intressanta och spännande matcher i Europa League. Här tittar vi närmare på mötet mellan Sevilla och Rijeka – och håller tummarna för att korten kommer hagla på Ramon Sanchez-Pizjuan Stadium.

Vi börjar med att titta till läget i gruppen:
1. Feyenoord, 9 poäng, +1
2. Sevilla, 8 poäng, +2
3. Rijeka, 7 poäng, +0
4. Standard Liége, 4 poäng, -3

Detta gäller inför den sista gruppspelsomgången; Rijeka måste vinna för att nå slutspel, Sevilla klarar sig med ett kryss, men lär förmodligen behöva en trea för att ha chansen att peta ner Feyenoord, som möter gruppjumbon Liége, från förstaplatsen. Båda matcherna i gruppen spelas parallellt – avspark 21:00 – så räkna med dramatik in i det sista.

Sevilla har hittat formen

Kort om formen i bägge lagen. Sevilla har tre superprestationer i ryggen, 5-1-vinster mot Granada och Sabadell samt 1-0 borta mot Rayo Vallecano – och den lilla formdippen i slutet av november, där man åkte på två klara förluster mot Barcelona och Feyenoord, den är ett minne blott.

Rijeka kommer senast från en blytung 0-3-torsk mot serieledande Dinamo Zagreb i den inhemska ligan, men innan dess hade man fyra vinster i följd – så för att summera det hela får formen ändå ses som hyfsat god.

Tydligt är att Kroaterna är klart starkare hemma- kontra borta. Hemma har man plockat två vinster och ett kryss i EL-gruppspelet, borta har det blivit två förluster.

Fint värde på kortmarknaden

Blod, svett och tårar, det kan vi räkna med. Allt och lite till står på spel. Rijeka har gjort ett fint gruppspel såhär långt som stora underdogs och kommer kämpa in i det sista för att plocka en slutspelsbiljett. För Sevilla vore det ett enormt fiasko om slutspelet missades.

Tror bestämt att vi kommer få skåda tufft närkampsspel från båda parter. Behöver man ta ett taktiskt kort, då tas det. Allt för laget är det som gäller.

I det spelmässiga är Rijeka inte alls på samma nivå som Sevilla. Kommer bli en hel del jaga boll. Tror att deras chans är att vinna den fysiska kampen.

Bet365 sätter ut kortlinan 4,5 – en lina som blivit överstigen i samtliga av Rijekas EL-matcher i år, för Sevilla har den blivit det i fyra av fem matcher.

Manuel Gräfe, matchens huvuddomare, brukar inte heller tveka på att slänga upp ost- och tomatskivorna. I tio av de elva senaste EL-matcherna han dömt har det skickats upp minst fem kort. Även sex röda har delats ut i dessa matcher.

Den här linan är minst ett heltal för lågt lagd. För överspelet får vi 1,95 gånger pengarna hos Bet365, vilket är makalöst bra. Spelet hittas under asian-fliken, under vanliga kortmarknaden erbjuds bara 1,83x.

Hos Bet365 gäller följande: tre kort är maxsumman för en spelare, detta om hen erhåller två gula och således visas ut. Rött kort direkt räknas som två i statistiken.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sevilla 1,30 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,75 titanbet logo 1 000 kr
Rijeka 13,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,20 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,70 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 kort (asian)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 11/12
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson