Speltips/rek & odds, SHL: Luleå – Skellefteå 10/9

Emil Jakobsson Publicerat: 9 september 2014
Luleå - Skellefteå SHL 9/9 2014
Foto: Bildbyrån

SHL är äntligen tillbaka och det är en repris på finalen 2012-13 som inleder säsongen när Luleå Hockey tar emot de regerande mästarna Skellefteå AIK. Här hittar ni allt inför säsongens första SHL-match.

Skellefteå har minst sagt varit överlägsna de senaste säsongerna. De har vunnit grundserien två säsonger i följd och sedan även vunnit guldet efter 4-0 i båda finalserierna mot Luleå samt Färjestad. De har även varit i fyra raka finaler.

Men inför den här säsongen har de tappat mängder av nyckelspelare och även om laget kommer finnas med i toppen är det inte många som tror att de kommer vara lika dominanta som tidigare.

Skellefteå har bland annat tappat Bud Holloway, Joakim Lindström, Jimmie Ericsson, Oscar Möller, Pierre-Edouard Bellemare, Viktor Arvodsson, Johan Alm samt Melker Karlsson. Bland dessa spelare hittar vi bland annat de sex spelare som toppade den interna poängligan och bara dessa sex spelare stod för 109 mål och totalt 245 poäng.

Det blir med andra ord ett tufft uppdrag för tunga nyförvärv som till exempel Patrik Zackrisson och Mikko Lehtonen att ersätta dessa spelare.

Luleå har samtidigt även dem tappat en hel del slagkraft, inte minst offensivt. Bland annat Linus Klasen, Linus Omark, Niklas Olausson samt Johan Fransson är blytunga avbräck. Nyckeln till om Luleå ska lyckas den här säsongen är om deras unga spelare kan ta ytterligare ett steg i utvecklingen.

Duon Daniel Zaar samt Lucas Wallmark har noterats för 15 poäng tillsammans på fyra matcher i CHL och även om motståndet inte varit det starkaste är det imponerande.

En annan punkt i laget som kan bli en styrka om de får rätt utveckling men som förmodligen kommer vara en riktigt svaghet åtminstone i inledningen av säsongen är det faktum att bara tre av backarna i truppen är över 23 år. Det saknas minst sagt rutin och kyla i Luleås backuppsättning.

Ny tränare, öppnare spel?

Båda lagen har radat upp fina resultat i CHL även om motståndet varit svagt. När de möttes i en träningsmatch i augusti lyckades Luleå som hade hemmaplan vinna med 3-2 efter straffar.

Ser vi till inbördes möten vann Skellefteå tre och förlorade två mot Luleå förra säsongen. Ser vi till grundseriematcher som spelats i just Luleå har gästerna vunnit tre av de sju senaste.

Om vi ser till över-/understatistiken gick tre av fem matcher förra säsongen under 4,5 mål och ser vi till matcherna i Luleå gick båda matcherna förra säsongen under 4,5 men säsongen 2012-13 gick tre av fem matcher i Luleå mellan lagen över 4,5 mål.

Värt att notera är även att Luleå har en ny tränare i form av Joakim Fagervall vilket betyder att laget inte längre spelar en lika sträng defensiv hockey även om de, precis som alla lag, vill spela med en hög press.

Vi väljer att spela över 4,5 mål till fina 1,8 hos Unibet. Hemmalaget Luleå har en skakig defensiv, en ifrågasatt målvakt och en ny tränare som vill spela mer offensiv hockey. Laget har även öst in mål under CHL vilket givetvis gett självförtroende för de offensiva spelarna.

Skellefteå är samtidigt ett riktigt starkt lag trots alla förluster och det har faktiskt blivit 17 mål i de tre senaste matcherna mellan lagen (snitt på 5,66 mål).

Vi vill även tipsa er om en riktigt uppstickare bland spelbolagen. TitanBet erbjuder alla nya kunder 1 000 kr bonus här, testa dem idag.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Luleå 2,55 betway logo 500 kr
Oavgjort 4,0 comeon logo 3 000 kr
Skellefteå 2,7 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,57 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,6 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 10/9 kl 19:00
TV:  cmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens matcher i CHL:

Luleå
7/9 Luleå – Nottingham 9-1
5/9 Luleå – Hamburg 6-0
24/8 Nottingham – Luleå 1-10
22/8 Hamburg – Luleå  1-4
Skellefteå
6/9 Skellefteå – Krefeld 4-0
4/9 Skellefteå – Sønderjyske 4-1
23/8 Sønderjyske – Skellefteå  1-4
21/8 Krefeld – Skellefteå  1-2

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo