Speltips/rek & odds: Sirius – Assyriska 3/10

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2014
sirius assyriska 3/10
Foto: Bildbyrån

Trevlig fredagsunderhållning väntar från Studenternas IP och mötet mellan Sirius och Assyriska.

Det bränner i nacken för Sirius. Man har påbörjat en resa från den övre tabellhalvan – till den undre och faktum är att man nu bara har fyra pinnar ner till negativ kvalplats. Detta efter en vinstfri period på mer än en månad och sex matcher. Den redan välfyllda krysskolumnen har på de här matcherna ökat mer tre nummer.

Det är väldigt tydligt i detta Sirius, att man avverkar formtoppar med djupa dvalor. Ett ojämnt fotbollslag, men det kanske inte är så konstigt när medelåldern är så pass låg i truppen. Finns mycket talang, men inte speciellt slipad sådan.

Sirius är, av någon anledning, klart sämre på hemma- kontra bortaplan. Verkar vara så att man drar nackdel av att föra matcherna. På Studenternas IP har man 2-4-7 – på resande fot 6-3-4.

I truppen bjuder man på en förändring. Ljumskskadade Christer Gustafson lämnar plats för Joakim Runnemo.

Fördel av bortaplan?

… Och när vi är inne på skev hemma-/bortastatistik, så är Assyriska värst i serien. Hemma på Södertälje Fotbollsarena har ännu inte en enda vinst inkasserats – borta har man imponerande fyra segrar, fyra kryss och fem förluster.

Så frågan är om vi inte ska vända och vrida på den ”vanliga” hemmafördelen och sätta fördel för Assyriska på den fronten här?

Hur som helst. Assyriska är nästjumbo, men är nu i en positiv trend med en vinst och två oavgjorda på de senaste matcherna, vilket innebär att Södertäljeklubben bara har en pinne upp till kvalplats. Så hoppet om överlevnad i Superettan lever, trots många om och men, i allra högsta grad.

Max en balja av Sirius

Vi väljer bort 1×2-marknaden här, trots värde i både krysset och tvåan. De är i alla fall tänkbara spel oavsett.

Istället testar vi Sirius under 1,5 mål till dubbla degen – ett överodds värt namnet. Assyriska har hittat rätt i försvarsspelet och hållit nollan de två senaste matcherna och inte släppt in mer än ett mål under en match sedan för fyra omgångar sedan, mot topplaget GIF Sundsvall.

Sirius har också stora form- och skytteproblem. Fyra strutar framåt på de sex senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Nollade har man blivit i två av dessa.

Ja, det är helt enkelt för bra för att vara sant att vi får två gånger pengarna för att Sirius max fixar en balja.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sirius 1,95 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 unibet logo 1 200 kr
Assyriska 4,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sirius under 1,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Fredag 18:30, 3/10
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson