Speltips/rek & odds: Sirius – Öster 23/9

Spelbloggare Publicerat: 23 september 2014
sirius öster 23/9
Foto: Östers Fotbollöster

Sirius har fem matcher i följd på Studenternas IP utan vinst. Bryts den negativa trenden när Öster kommer på besök under tisdagen?

Formen är allt annat än bra för detta unga och talangfulla Sirius. Inom loppet av lite mindre än en månad har man gått från att vara med i striden om en plats till Allsvenskan – till att nu fastnat i den hopplösa mittensmörjan. Under denna period har fyra matcher avverkats, varav två har slutat oavgjort och resterande två, de senaste, med förlust.

Inte bara att resultaten varit usla – spelet detsamma. Vissa ljusa stunder, men de sämre väger över. Mot J-Södra förra veckan tappade man en 1-0-ledning till 1-3 på tjugo minuter. Inte minst var det mittfältet som tappade totalt, blev avvaktande och slutade pressa bollhållare. Rädda, med andra ord.

Blir inte lättare att hålla ihop mittfältet nu heller då Johan Arneng och Kim Skoglund båda är avstängda efter sina gula kort mot J-Södra.

Notabelt att Sirius har 2-4-6 på Studenternas IP och 6-3-3 på bortaplan. Har sett en handfull av Sirius matcher under säsongen och tycker det är tydligt att de är bättre på omställningsspelet än på att föra matcherna. Förklarar, i alla fall till viss del, hemma-/bortastatistiken.

Bygger vidare på 5-1-vinsten?

Öster har fått huvudet upp över ytan efter den förkrossande 5-1-segern mot Varberg i fredags – och har nu två pinnar ner till de negativa kvalplatserna. Siffrorna kan tyckas vara lite missvisande, för så extremt ojämn var inte matchen; men Öster var absolut förtjänta av trepoängaren. I slutskedet av matchen blottade Varberg sig defensivt i jakten på en kvittering och ÖIF kunde peta in tre baljor sista femton.

Man har den blygsamma resultatraden 2-5-5 på bortaplan. Senaste vinsten på resande fot kom för sex försök sedan, mot Degersfors. Vi tror att det kan vara på tiden att trenden bryts här. Spelet har sett bättre ut på sistone och efter målexplosionen senast är självförtroendet med all sannolikhet gott i ÖIF-lägret.
– Vi jobbade som ett lag, coachade och hjälpte varandra, sa tränaren Robert Björknesjö på presskonferensen efter matchen.

Ja, förhoppningsvis gör ni det även på tisdag… Öster dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) liras till höga 3,20 hos Betway som verkligen sticker ut hakan här. De flesta konkurrenterna ligger under 3,0 för samma spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sirius 1,90 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 unibet logo 1 200 kr
Öster 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,73 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Öster draw no bet
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:00, 23/9
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson