Speltips/rek & odds: Sirius – Sundsvall 27/10

Spelbloggare Publicerat: 26 oktober 2014
syrianska sundsvall 6/10
Foto: Bildbyrån

Giffarnas jakt på en allsvensk plats fortsätter och man har chansen att klivet upp som serieledare inför den sista omgången, men då måste Sirius besegras på Studenternas IP.

Sirius har gjort en bra säsong som nykomlingar och kan helt säkert utmana om en allsvensk plats nästa år nu när man växt in i Superettankostymen. Laget har en liten chans att nå femteplatsen, men spelar främst för att behålla sin nuvarande sjätteplats.

Med två vinster i följd är formen återfunnen efter en period på sex matcher utan vinst. Förvisso bara bottenlagen Assyriska och Ängelholm som besegrats, men har funnits många glädjemoment i de här matcherna.
– Formen är god tycker jag, och vi har väl inte vunnit tre matcher i rad någon gång i år så det vore jäkligt roligt att göra det nu, säger tränaren Kim Bergstrand till klubbens sajt.

Klart anmärkningsvärd fakta är att Sirius är klart sämre på hemma- kontra bortaplan. 3-7-4 har man på Studenternas IP och 7-3-4 utanför arenan.

Om vi tittar på Sirius matcher mot topptrion Hammarby, Ljungskile och Sundsvall har man presterat bra – inte minst offensivt. Uppsalalaget trivs uppenbarligen när de kommer in i matcherna som underdogs. I fyra av fem av dessa matcher mot topplagen har det blivit över 2,5 mål.

Överspelet testas

Sundsvall har en fantastisk möjlighet här att se till att man har allt i egna händer inför sista omgången. Det här laget förtjänar verkligen att gå upp. Truppen är bred och innehåller flera spelare som sticker ut och är alltför bra för Superettan.

Dock är det vissa saker som talar emot Giffarna i denna match. Till exempel de mediokra resultaten på bortaplan, där man har 6-2-6 vilket kan jämföras med 12-1-1 hemma.

Laget är offensivt balanserat; spottar in mål, men släpper också många för att vara ett topplag. I snitt blir det 3,25 mål i lagets matcher i Superettan.

Tycker att det här skriker målpartaj. Ett offensivt starkt Sundsvall mot ett Sirius som fått en rejäl självförtroendeboost efter två raka vinster och fyra gjorda mål på dessa matcher.

Över 2,5 mål tar vi till 1,68 gånger pengarna hos Unibet. Kan mycket väl sänkas.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sirius 4,30 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Sundsvall 1,80 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 2,35 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,68 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:20, 27/10
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson