Speltips/rek & odds: Skellefteå – Luleå 13/1

Emil Jakobsson Publicerat: 13 januari 2015

Skellefteå - Luleå CHL speltips 13/1 2015 odds
En finalplats i Champions Hockey League står på spel när den första av två semifinaler mellan Skellefteå och Luleå spelas under tisdagen.

Det är ett tätt derbyschema just nu för Skellefteå och Luleå. Detta är andra derbyt inom sex dagar och den 20 januari väntar sedan returmatchen i Champions Hockey League.

När de två lagen möttes den 8 januari i Skellefteå Kraft Arena var hemmalaget klart bättre och spelade stundtals ut Luleå och hade även en 2-0-ledning efter två perioder. Men gästerna rivstartade andra perioden med två snabba mål men Skellefteå vann rättvist med 4-2 efter en puck i tom bur.

Segern var Skellefteås tredje på fyra matcher mot Luleå den här säsongen, norrbottningarnas seger kom dessutom på hemmaplan och först efter straffar. Luleå har samtidigt haft svårt att vinna i Skellefteå, de har nämligen förlorat tre raka samt sex av de sju senaste bortamatcherna mot Skellefteå.

Två formstarka lag som saknar nyförvärv

Det är samtidigt två formstarka lag som ställs mot varandra. Luleå har vunnit åtta av deras elva senaste matcher men två av dessa förluster har varit deras två senaste bortamatcher. Laget har däremot fått en helt annan stabilitet jämfört med tidigare under säsongen genom nyförvärv som de två KHL-backarna Chad Billins och Jonathan Sigalet samt att Robin Jonsson som varit skadad i elva månader nu är tillbaka.

Även Skellefteå har förstärkt sin trupp genom klassforwarden Janne Pesonen som verkligen fått en bra start i sin nya klubb. Han nätade i debuten borta mot Färjestad, gjorde två mål i derbyt mot Luleå och nu senast ett mål samt en assist bort mot Linköping. Med andra ord, fyra mål och totalt fem poäng på de tre inledande matcherna.

Men, det finns ett stort men när det gäller nyförvärven och CHL. De får nämligen inte delta här eftersom de inte var med när trupperna anmäldes. Detta skadar främst Luleå som tappar sitt bästa backpar och de är unga och betydligt svagare spelare som ersätter. Skellefteå har en helt annan bredd och Nick Sörensen tar förmodligen Pesonens plats i förstakedjan.

Skellefteå som toppar SHL med god marginal har fyra raka segrar samt 12 segrar på de 15 senaste matcherna. De är även seriens klart bästa hemmalag genom hela 14 trepoängare och bara tre förluster på 18 matcher. Luleå har som jämförelse fått lämna tio av deras 19 bortamatcher i SHL den här säsongen utan en enda poäng. De har bland annat förlorat sex av deras nio senaste bortamatcher.

Båda lagen har hunnit med en match sedan det senaste derbyt, Luleå slog Modo med 2-1 på hemmaplan och Skellefteå slog Linköping med 4-1 på bortaplan.

Men eftersom detta är CHL och spelbolagen känner sig mindre säkra på utgången håller nästan alla bolag nere oddsen och tar en högre marginal. Vi ser spelvärde i ettan som ger 1,75 hos William Hill men håller nere insatsen. Luleå har som sagt haft otroligt stora problem mot Skellefteå, speciellt på bortaplan. Skellefteå är samtidigt nästan ruskigt starka på hemmaplan och bör vinna här och skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen i Luleå.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Skellefteå 1,75 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,2 betway logo 500 kr
Luleå 4,1 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,97 unibet logo 1 200 kr
Över 4,5 mål 1,83 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 13/1 kl 19:00
TV:  eurosporttva logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo