Speltips/rek & odds: Southampton – Chelsea 28/12

Spelbloggare Publicerat: 28 december 2014
southamton chelsea 28/12
Foto: Bildbyrån

Tabellfyran mot serieledarna – Southampton tar emot ett Chelsea som har fem raka vinster.

Southampton har hittat tillbaka till vinnarspåret efter fem torskar efter varandra mellan slutet av november och mitten på december. Mot Crystal Palace nu senast vann man med betryggande 3-1 – och dessförinnan med 3-0 mot Everton. Nu höjs nivån på motståndet flera snäpp. Tror de kan få det svårt här…

Mot de högre placerade lagen har Southampton haft det anmärkningsvärt svårt, speciellt då man faktiskt är fyra i tabellen. Fyra av fem matcher har förlorats mot topp sju-lagen. Sedan är det lätt att luras av det fina hemmafacit – 6-1-2 – då samtliga segrar kommit mot lag från den undre tabellhalvan.

Nu missar dessutom Ryan Bertrand matchen, då han som bekant är utlånad från just Chelsea. Han är den enda spelaren i truppen som spelat samtliga minuter i ligan. Ett enormt minus. Gästerna kommer å andra sidan till Hampshire med hela truppen intakt.

Southampton saknar medel att stoppa Chelsea

De blåklädda från London är i fenomenal form och har fem raka vinster. I fredags besegrades toppkonkurrenten West Ham United med 2-0 – och siffrorna borde helt klart ha blivit större än så. Fanns chanser att få in både ett tredje och fjärde mål, medan motståndarnas offensiv neutraliserades totalt.

För tillfället ska det mycket till för att Chelsea ska lämna en arena utan tre inkasserade pinnar – och känslan är att Southampton inte har verktygen att sätta stopp för serieledarna, som vet hur viktigt det är att vinna för att hålla avståndet ner till nackflåsande Manchester City.

José Mourinho och hans mannar borde klara av att lösa en trea här. Till 1,88 gånger pengarna tycker jag absolut att det hittas värde i den raka tvåan. Tror att oddset kommer sjunka under söndagen, så klipp till snarast.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Southampton 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,70 ladbrokes logo 1 000 kr
Chelsea 1,88 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,77 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,11 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Chelsea att vinna
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 28/12
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson