Speltips/rek & odds: Sparta Prag – Napoli 27/11

Emil Jakobsson Publicerat: 27 november 2014

Sparta Prag - Napoli 27/11 speltips & odds
Malmö FF slog ut Sparta Prag i Champions League-kvalet och under torsdagen tar tjeckerna emot italienska Napoli i Europa League. Prag toppar gruppen men jagas av Napoli som har samma poäng, matchen under torsdagen avgör förmodligen vem som kommer vinna gruppen.

Både Prag och Napoli har nio inspelade poäng efter fyra omgångar. Men de är inte säkra på avancemang än. Young Boys jagar den nämligen och ligger bara tre poäng bakom, de möter samtidigt gruppens jumbo Slovan Bratislava som inte spelat in en enda poäng än.

Ni kommer kanske ihåg Malmös Champions League-kval mot just Prag? Sparta Prag vann då hemmamötet med 4-2 men föll sedan under dramatiska former på bortaplan med 2-0 och fick genom det nöja sig med spel i Europa League.

Även om det var en stor skräll är det väldigt tydligt att det är hemma i Tjeckien som de spelar sin bästa fotboll. Speciellt när det gäller spel i Europa mot tuffare motstånd. De har till exempel bara vunnit en av deras elva senaste bortamatcher de två senaste åren. Under samma period har de vunnit åtta av deras elva hemmamatcher i Europa.

När vi räknar in deras inhemska matcher också och ser på deras aktuella formkurva har de åtta raka segrar på hemmaplan och 25 segrar på deras 26 senaste matcher. Deras två senaste hemmamatcher har båda slutat 4-0 och David Lafata har gjort fyra mål under de två matcherna. Under Prags tre senaste matcher i Europa League har Lafata gjort hela fem mål.

Problem på bortaplan, speciellt i Europa

Napoli då? De ligger trea i Serie A men tappade oväntat poäng nu senast hemma mot bottenlaget Cagliari efter 3-3. Innan det hade de däremot tre raka segrar. Även om det inte är lika påtagligt som för Prag är det en viss skillnad när det gäller hemma respektive bortaplan för Napoli och speciellt i Europa har de svårt på bortaplan.

Hemma i Neapel har de vunnit fyra av de fem senaste matcherna, på bortaplan har de två segrar på de fem senaste. Ute i Europa har de förlorat två av tre bortamatcher den här säsongen, bara gruppjumbon Bratislava har de vunnit mot på bortaplan. Däremot är Napoli det laget som lyckades göra minst mål på det otroligt svaga Bratislava (två stycken).

Med tanke på Prags otroligt starka hemmafacit och Napolis problem på bortaplan, speciellt viktiga matcher i Europa tror vi på hemmalaget här. Däremot är det en möjlighet att Napoli får med sig en poäng vilket gör att vi spelar Prag att vinna, pengarna tillbaka vid oavgjort.

Det spelet ger över två gånger pengarna hos William Hill (1 000 kr bonus) och med tanke på att Prag har vunnit 25 av 26 hemmamatcher och åtta av elva hemmamatcher i Europaspel ryggar vi det oddset alla dagar i veckan.

Vi testar även en liten slant på att Lafata nätar, det betalar 3,2 gånger pengarna hos Titanbet (1 000 kr bonus).

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sparta Prag 2,9 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Napoli 2,55 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Sparta Prag vinner, pengarna tillbaka vid oavgjort
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 27/11 kl 19:00
TV:  cmorelive logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo