Speltips/rek & odds: Stoke – Arsenal 6/12

Emil Jakobsson Publicerat: 5 december 2014
Stoke - Arsenal speltips 6/12 2014
Foto: Bildbyrå

Arsenal har radat upp tre raka segrar när de under lördagen gästar notoriskt svårspelade Stoke på Britannia Stadium men hemmalagets form är minst sagt svag. Efter en stark inledning på säsongen har förlusterna börjat rada upp sig för Stoke.

Alla lag i Premier League brukar rysa av tanken att åka upp till Stoke-on-Trent för en match i december mot svårspelade Stoke. Men den här säsongen har inte varit som de andra för Stoke. De plockade de flesta av sina poäng under augusti och september och de plockade poäng i fyra raka bortamatcher men förlorade två raka hemmamatcher under inledningen av säsongen.

På Britannia Stadium har de fyra förluster, tre segrar och en oavgjord den här säsongen. Deras senaste hemmamatch var en tuff 1-2-förlust mot Burnley. Ser vi över deras aktuella form har de tre raka förluster men motståndet har samtidigt varit tufft i två av matcherna i form av Liverpool och Manchester United.

Men Stoke vet hur de ska spela mot Arsenal. Förra säsongen vann de hemmamötet mot Londonlaget med 1-0 och faktum är att Arsenal inte vunnit på bortaplan mot Stoke sedan 2010, sedan dess har Stoke två segrar och två har slutat oavgjort.

Hållit nollan i tre raka matcher

Arsenal har samtidigt börjat få ordning på sitt spel. De har tre raka segrar och har hållit nollan i alla tre matcher.  Senaste bortamatchen var mot West Bromwich och de vann med 1-0 efter ett mål i andra halvleken av Danny Welbeck.

Ett tänkbart spel hade varit att Alexis Sanchez nätar då han är riktigt het just nu. Men han gör de flesta målen hemma på Emirates Stadium och nu senast mot Southampton gjorde han visserligen mål men det var även hans enda avslut på mål den matchen. Vi avstår med andra ord.

Vi kommer istället testa underspelet här. Arsenal har visserligen flera defensiva spelare borta men det har gjort att alla tar ett större ansvar och hjälper till i defensiven vilket gett resultat. De har som sagt hållit nollan i tre raka matcher och på bortaplan har de hållit nollan i två av deras tre senaste matcher.

Fem av Arsenals åtta senaste bortamatcher har gått under 2,5 mål och räknar vi in både hemma- och bortamatcherna har de tre raka matcher under 2,5 mål.

En annan stark anledning till detta spel är hur de tidigare matcherna mellan Stoke och Arsenal sett ut. Fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen har gått under 2,5 mål, bland annat de tre senaste på Britannia Stadium.

Stoke har visserligen släppt in fem mål över de tre senaste matcherna men samtidigt har de problem med sin egen offensiv och har bara gjort ett mål på 238 minuter fotboll plus stopptid.

Under 2,5 mål spelas till 1,86 och 1-1 eller 0-1 känns som de två mest troliga resultaten här.

Unik bonus: Hos Redbet får våra läsare en helt unik bonus värd 1 200 kr (ordinarie bonus 100€). Öppna ert konto hos Redbet här och ange bonuskoden SBLOGG för att låsa upp den unika bonusen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Stoke 4,05 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,55 mobilbet logo 100 kr utan egen insättning
Arsenal 2,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,86 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,0 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 6/12 kl 16:00
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo