Speltips/rek & odds: Stoke – Manchester United 1/1

Emil Jakobsson Publicerat: 1 januari 2015
Stoke - Manchester United 1/1 2015, speltips, startelvor & odds
Foto: Bildbyrå

En tuff bortamatch mot notoriskt svårspelade Stoke väntar under torsdagen för Manchester United som förra säsongen föll med 2-1 på Britannia Stadium. 

Stoke på bortaplan under vinterhalvåret brukar vara en mardröm för de flesta lagen. Men den här säsongen har Stoke även plockat en hel del poäng på bortaplan men även förlorat en del på hemmaplan. De är helt enkelt inte ett lika uttalat hemmalag men visst har de kvalitér och är svårslagna på hemmaplan.

Nu senast vann de mot West Bromwich med 2-0 och de har tre segrar och bara en förlust under de fem senaste matcherna. Förlusten kom dessutom mot Chelsea och de har hunnit med att vinna mot bland annat Arsenal och Everton under denna period.

Förra säsongen vann Stoke som sagt med 2-1 i hemmamötet mot United men förlorade sedan på Old Trafford med samma siffror.

Bara två segrar på tio senaste bortamatcherna

Manchester United är visserligen formstarka just nu men de är en enorm skillnad hur de spelar hemma på Old Trafford jämfört med bortaplan. Hemma i Manchester har de fem raka segrar och åtta segrar och en oavgjord över de nio senaste.

På bortaplan har de bara två segrar på de tio senaste matcherna men de får ofta med sig poäng, deras två senaste bortamatcher mot Aston Villa och Tottenham har till exempel slutat 1-1 respektive 0-0. Visst, de skapade en hel del mot Tottenham nu senast men faktum kvarstår att de inte fick in någon boll.

Med tanke på Uniteds svaga spel på bortaplan spelar vi mer än gärna Stoke +0,5 mål vilket betyder att vi vinner om det blir oavgjort eller om Stoke vinner. United vinner som sagt sällan på bortaplan och handikappet räddar oss vid oavgjort vilket kan bli viktigt när hela fem av Uniteds tio senaste bortamatcher slutat just oavgjort.

Tips: Bet365 erbjuder ett riskfritt livespel värt upp till 250 kr på matchen. Erbjudandet gäller både nya och befintliga kunder och fungerar så att man lägger ett spel innan avspark. Man får sedan lägga ett livespel till samma värde (max 250 kr) och om livespelet missar får man pengarna tillbaka för det. Saknar ni konto hos Bet365 får ni 1 000 kr bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Stoke 4,2 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,55 comeon logo 3 000 kr
Manchester United 2,0 redbet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,87 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Stoke +0,5 mål
Odds: 1,9 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 1/1 kl 13:45
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo